Jag är ingen strykbrädsmamma

Nej, jag stryker bara kläder när jag skall föreläsa, för då måste man ju vara lite extra fin och ha lite extra fina blusar på sig. Annars avskyr jag strykbrädan och strykjärnet som pesten. Jag hade nog inte vidare funderat över det faktum att jag inte var någon strykbrädsmamma innan dottern var tre år. Det blev så att min syster stod och strök något när jag och min dotter var på ett av många besök hos henne och hennes familj. Min treåriga dotter tittade storögd upp på sin moster och frågade;
- Vad är det!?
Vet inte hur det är med er, men jag tycker inte att jag har tid att stryka ut rynkor på kläderna (inte i ansiktet heller för den delen), vare sig då eller nu, faktiskt.
Eller så är jag bara lat...?

Kommentarer

Thomas sa…
Så rätt!
Onödigt arbete...
Det finns så mycket annat att använda tiden till...

/Thomas
Jo, så är det för om alla gick med skrynkliga kläder så skulle vi ju totalt sett tjäna väldigt mycket tid, eller hur!
Anette sa…
Sådärja, nu var jag på plats hemma hos dig :))
För mig är strykning rofyllt och får mig att koppla av...som vanligt är vi alla olika!

Kram, Anette
Anonym sa…
Jag hänger mina blusar & tröjor på galgar. Drar i sömmar och slätar till lite. Kallar det tvätt & häng. Spar jättemycket tid!
Ibland ställer jag in kannor och bunkar blöta inuti, i skåpet och tänker: torkar i skåpet! Ganska praktiskt.
Kram, Marre
Som vanligt är du så klok Anette. Alla är vi olika och alla skall vi använda oss av de delar vi gillar och är bra på. Den rofylldheten som du pratar om, den är nog den samma ungefär som för mig när jag klipper gräset och skottar snö.
Kram
Och Marre. Det knepet är också bra för då behöver man inte stryka så mycket när man väl behöver stryka. Jag brukar ibland ta på mig blusen och dänka den med vatten när jag har på mig den, fast min man tycker att det är så roligt att han inte kan göra något under en lång stund så jag har fått sluta med just det sättet att "stryka".
Ada sa…
Jag är varken en stryk eller städ människa tyvärr. Hos oss har strykbrädan blivit ytterligare ett ställe att lägga grejer på när man behöver ha bordet till att kunna äta middag vid. Jag brukar sänka höjden allteftersom högarna växer så inte grannarna ska se allt stök på strykbrädan som står vid fönstret...
Du har hittat en bra strategi för din strykbräda, tycker jag - och så fick jag mig ett gott skratt när jag såg bilden av full strykbräda som sänks och sänks ner mot golvet, ju mer högen växer. Tack för det, Ada!

Populära inlägg