söndag 22 april 2012

Nyfiken

Jag är så nyfiken på var du som läser min blogg bor och hur du hittade min blogg så idag hoppas jag att du som läser här skriver en kommentar till mig. Det räcker alldeles tillräckligt med staden du bor i, men du får också gärna, om du vill, beskriva hur du hittade min blogg. Kanske hittade du hit genom facebook, eller så har du varit på en av mina föreläsningar, läst någon av mina böcker, eller genom en annan blogg.

Är du med på det? Jag börjar med mig själv; Göteborg, började skriva blogg för tre år sedan efter ett möte jag hade med en kvinna. Jag kände att hennes historia måste jag berätta, men hur - och så blev det en blogg då.

34 kommentarer:

Anonym sa...

Bor lite utanför Göteborg. Hittade dig länkad hos någon på Aftonbladets blogg. Kommer inte ihåg hos vem.
Kram
MizzLiz

Anonym sa...

Rimforsa, tror det var genom gruppen hjärtefrågor men började läsa lite mer regelbundet , även om det i nte blir varje inlägg , efter att hört dig föreläsa.
Jag är inte en så van bloggläsare och kommenterar nästan aldrig och jag tycker inte det var helt enkelt att hitta vart och hur man kan kommentera på din blogg. Det är kanske så här alla nloggar ser ut, vad vet jag:)
Gillar iallafall det jag läser! Kram

mariellejohnsson sa...

Hej!
Jag läste din bok "Är jag normal mamma?" .... och hur jag fick idén att köpa den, minns jag inte. Men alla fall så gick jag in på din hemsida och hittade då att du bloggade. Sen började jag följa din blogg där och sen bytte du bloggställen och jag följde med :-)
Jag bor i Sydöstra Värmland ute på landet. Jag har aldrig varit på nån av dina föreläsningar, men nån gång så! Och det ser jag :-)
Kram till en helt otrolig kvinna!

Anonym sa...

Mindre stad i mellansverige.

Hittade din blogg då jag "desperat" letade information om ADD och diagnos.

Det första blogginlägget jag kom till på din blogg var den, där en ung tjej skrivit om vikten av diagnos!

Som jag sagt tidigare så tycker jag att den här ADD bloggen är den som mest skriver om olika delar med ADD, Det är oftast så att ADD nämns i förbifarten eller mycket kort tillsammans med ADHD när man letar fakta på nätet.

Jag gillar också att vi läsare har möjlighet att bli hörda och att du tar våra liv som exempel ibland. Då blir vi delaktiga och får också bra information. Vi får också ta del av din/eran situation vilket är intressant.

Jag tycker att det är bra att du är lärare också för då vet du ännu mer vad du talar om, när det gäller hur det ser ut i skolan.

Detta tillsammans med dina egna erfarenheter och andras gör dig trovärdig och oslagbar! :-)

Anonym sa...

Centralt i Mellansverige finns Rädda Mamman. ;-)

Under våren 2009 hittade jag hit, minns inte riktigt hur, tror att det var via en gemensam bekant som länkade till din blogg. Har läst dina böcker och varit på två av dina föreläsningar. Det har gett mig otroligt mycket. <3

Är mamma till ett barn som har en diagnos inom autismspektrat. Fast allt det där vet du ju. Kram :-) Rädda Mamman

Anonym sa...

Hej! jag bor i Enköping men jobbar i Uppsala.Jag var på en föreläsning du hade I uppsala ca: 3 år sedan sedan såg jag ett repotage i en Friskis o Svettis tidning för en tid sedan.Vänligen Micke

Anonym sa...

Hej
Jag bor i Floda som ligger utanför Katrineholm i Sörmland.
Jag hittade din blogg när ja letade efter olika funderingar om ADD, autismspectrum. Jag har en dotter på 12 år som vi nu är nära att få det på ett papper. Jag känner mig igen i olika saker som du skriver om. Ha de bäst
Kram Anna

Unknown sa...

Bor i Uddevalla. Var på en av dina föreläsning i Göteborg för ett år sedan, köpte din bok Är jag normal, mamma. Och sedan dess läser jag din blogg.

AG sa...

Uppsala, jag läste din artikel i Friskis Pressen och därefter din bok, "Är jag normal mamma?".
Följer din blogg så gott som dagligen. Toppenbra!

Marianne sa...

Bor i Umeå. Hittade hit efter att ha läst din bok "Är jag normal mamma". Boken minns jag inte var jag fick tipset om. Började surfa runt på ADD i höstas då jag misstänkte att min 17åriga dotter hade det och fann din bok där nånstans. Nu har hon fått en ADHD-diagnos men jag tycker att hon har mycket ADD i den diagnosen.
Har stannat på din blogg eftersom jag tycker du skriver tankvärt och uppmuntrande. En blogg blir så mycket närmare än att läsa böcker eller artiklar (som jag iofs oxå läser). Jag har inte hittat någon annan läsvärd blogg inom området. Du kanske har tips på fler "matnyttiga" bloggar som du läser.

Tack för det jobb du gör - det ger luft åt andra :-)

Anonym sa...

Hej!

Minns inte hur jag kom in på din blogg första gången. Idag läser jag den så goyy som dagligen, ibland skriver jag en kommentar också. Rekommenderar väldigt många andra i olika sammanhang att läsa din blogg. Ibland rinner tårarna väldigt mycket, ibland sitter man där och nickar igenkännande. Det känns så skönt att man inte är ensam om att uppleva vissa saker.

Jag har tre barn varav två med diagnos, bor i Göteborg.

Att läsa bloggen ger mig nya kunskaper, insynsvinklar mm

Anonym sa...

Hejsan!
Jag är en 13:årig tjej! som bor i halland! jag är/var helt desperat tjej som lettade efter bloggar som kan hjälpa oss men ADD=)=(

Ps. Jag har inte änn dignoserad add men har det ändå!Ds.

Anonym sa...

Bor i Vänersborg, hittade din blogg här på Fb, intressant läsning och beskrivningar omkring npf - problem och olika lösningar som finns i sit. som uppstår, etc!

Gun E

Anonym sa...

Hej. jag hittade hit via googel sök. Bor i borås. Och har diagnosen atypsik autism ( dock en variant som gör att ingen märker av det inte ens jag. och jag har adhd drag.

Tycker din blogg är intressant att läsa

Jenny sa...

Kommer ursprungligen från Munkedal, men Bor i Vänersborg! Hittade bloggen när min son fått Add diagnos och jag googlade efter information! Både jag och min sambo och våra mammor har varit på föreläsningen, och jag följer bloggen varje dag! Nu har min son fått diagnos Aspergers också.

Anonym sa...

Lotti Här,Bor i Tibro,2 mil från Skövde,läste dina böcker,hittade dig sedan på FB,skulle gått på din föreläsning i Skara men den blev inställd,har anmält mig till Falköping i oktober.
Lotti

Laila sa...

Jag finns i Södertälje. Har en som med AS/ADHD. Hittade till din blogg via någon av NPFsidorna på FB.
Har en egen blogg men skriver inte något speciellt om "diagnoslandet"

Martina sa...

Jag hittade din blogg och boken "Är jag normal mamma" någon gång på våren 2010 måste det varit, när jag googlade runt och letade pusselbitar och misstänkte att min dotter kunde ha ADD (vilket det också visade sig att hon har). Även jag har fått ADD-diagnos nu. Tack för att du sprider kunskapen! jag bor i Sthlm och hoppas kunna gå på din föreläsning nu i höst.

LillstrumpLeo sa...

Jag tror det var genom Attention på Facebook, att någon hade länkat din blogg där inne :) Sedan var jag o mor på din föreläsning i Falun, då vi träffades!! Tyckte det var jättebra, och skulle gärna lyssna igen.. Har lånat hem din bok nu från bibblan och har inte riktigt kommit igång än, men den verkar jättebra "-Är jag normal, mamma?" ... Kram från Borlänge

Anonym sa...

Mellanskåne. Hittade bloggen via Google när jag sökte information om olika npf-diagnoser för att försöka förstå min dotter. Har tidigare läst din bok som jag tyckte mycket om. Det var roligt att få veta hur det gick i fortsättningen via bloggen. Känner mig ibland som en spion på ert liv eftersom jag aldrig kommenterar men bloggen ger mig mycket styrka i vardagen.

Anonym sa...

Blev rekommendera av Attention i Uddevalla att läsa din första bok,. Är jag normal mamma? Det var som om jag själv hade skrivit en dagbok. Det kändes underbart, tänk att jag var inte ensam !

Var på din föreläsning i Kungälv, helförkyld kunde inte prata med dig då men jag lyssnade.

Tog kontakt med dig senare för diverse tips och på den vägen är det.

Har en son som är lika gammal som din dotter. Vi bor i Ale. Du är toppen! // Funderaren

Anonym sa...

Hej!
Bor i närheten av Östersund. Läste artikelen om dig o din familj i Friskis o Svettis tidningen. Har anhöriga som har diagnos AS. Läser din blogg dagligen. Beundrar din styrka.

Anonym sa...

Hej bor i ett mindre samhälle i Småland. Fick tips om din blogg av syrran som hört om den av en bekant! Du ger mej samhörighet och sätter ord på många av mina tankar! Min dotter fick diagnosen ADD för några veckor sedan och just nu är livet ett totalt kaos!! Läser din blogg varje kväll och känner tröst! Kram

Anonym sa...

Mindre samhälle lite söder om Norrköping. Kommer inte exakt i håg hur jag hittade hit gissar att det var via google i min desperata jakt efter att försöka förstå hur vi skulle kunna hjälpa sonen som bara fick det värre och värre i skolan. Har senare också läst dina böcker men inte haft möjlighet att lyssna på någon föreläsning.
Carina

Hege F. sa...

Hei Malene! Kommenterer jo ganske ofte på bloggen din, så eg er blant dei som er 'synlege'. Trur eg kom over bloggen din gjennom bloggen Coping (Anna), eller muligens gjennom ei gammal venninne (svensk). Klarer å få med meg dei fleste innlegga dine, kanskje tre-firedelar eller så, anbefalar i øst og vest (typ til andre NPF-foreldre) og diskuterer dine innlegg regelmessig med min mann :-) Bloggen har vore til STOR hjelp for oss, gjennom å gi oss informasjon (KUNNSKAP), perspektiv og ikkje minst, nokon å identifisere oss med. TAKK, Malene!

PS: Mistenker at eg er i ferd med å bli ein robot, for eg får større og større problem med robotbeviset under ;-)

Pernilla sa...

Hej Malene!
Jag bor i Huskvarna och har följt din blogg under lång tid. Hittade dig efter att ha läst dina böcker, först "Är jag normal mammma?" då det kändes som om det var mig och min familj du skrev om...
Jag tror att jag mailade till dig i början, och nu finns du i mitt liv både via facebook och bloggen!
Jag är tyvärr inte så aktiv med att kommentera, och tror främst att det beror på att jag oftast läser via iphone och tycker att det är lite krånligare att formulera texter via mobilen. Jag ska försöka höra av mig lite oftare, det är ju trots allt så att jag läser din blogg dagligen och tycker att den är så viktig...och självklart behöver du feedback! Kram / Pernilla

Anonym sa...

Jag hittade hit för ca 2 år sedan, när min då 8,5 årige son hade det jobbigt i skolan, och vi misstänkte ADHD.
Han har sedan dess utretts och fått diagnosen ADHD. Han äter Strattera sedan ca 9 månader, och hade tidigare Ritalin.

Hösterminen i år funkade jättebra, men nu i vår har det varit i princip samma kaos som innan diagnos och medicin.

BUP säger att han är lätt deprimerad samtidigt som han är på väg in i tidig pubertet (han blir 11 i år).
Vi misstänker också att han utvecklat trotssymptom efter alla år av misslyckanden och tillsägelser/skäll.
För tillfället är han hemma större delen av dagen, och jobbar med skolarbetet. Idag blev det dock bara ett kort besök på 5 minuter i skolan, innan han fick ett utbrott..Musikläraren var sjuk...Det lilla som behövdes:(

Läser här nästan dagligen.
Du har så många bra inlägg. Sluta inte:D

Kram Susanne

vicas sa...

Hittade din blogg via fb och Skola-nfp.
Bor i Norrköping.
Har en son som jag har fått kämpa för under hela hans skoltid. När han var 16 fick han sin diagnos. Något som var skönt men samtidigt hade jag önskat att han hade fått den tidigare. Många misslyckanden hade kanske kunnat unvikits.

Gillar att läsa din blogg och gör det så ofta jag har möjlighet.

Anonym sa...

En specialpedagog tyckte jag skulle läsa din första bok! På den vägen är det. Efter din bok satte jag själv diagnosen ADD på min dotter. Sedan letade jag upp din blogg! När min dotter utreddes var jag redan uppdaterad med hjälp av din blogg och bok. Jag bor i Nässjö trakten!

Anonym sa...

Bor: södra lapplandsfjällen

Läser din blogg sen länge, följer dig via bloglovin och läser nästan varje inlägg. Hinner sällan skriva kommentarer pga barnas behov. Men är oändligt tacksam över ditt arbete.

/Fjällmor

Ulrika sa...

Hej!
Ulrika heter jag. Bor i Falun.
Min son som snart fyller 12, har ASdiagnos och utreds för ADD/ADHD.
Jag hittade bloggen via Hjärtebarn på Facebook och har följt dig sedan dess. Det är så härligt att du delar med dig av er vardag, både positivt och negativt! Tack!

Anonym sa...

Hej! Jag läser för att jag tycker att du skriver på ett bra sätt, för att jag är mamma och lärare, för att jag har ett barn som "inte är som alla andra" men som saknar diagnos, för att jag känner igen mig i mycket, för att jag behöver nya infallsvinklar, för att jag... tycker att du är klok.
//Lisa

Anonym sa...

Hejsan!
Det här är första inlägget jag läser på din blogg:)
Blev tipsad av en kvinna som är med i samma föräldrastödsgrupp (vi har barn med npf) som jag.
Bor i Varberg och har en snart sexårig son med asperger.

Keep on writing!
/Sanna

Anonym sa...

Hej.

Jag heter Lotta och bor i Stockholm. Jag hittade din blogg när jag skulle kika på vad din föreläsning handlade om. Är lärare på lågstadiet och fick erbjudande om att gå på föreläsningen. Har själv en dotter som nu är 14 år som har ADD. Tycker att det är en enorm fördel att själv ha ett barn med NPF i mitt yrke. Försöker ge alla olika förutsättningar utifrån vad de klarar av så att de ska lyckas med de uppgifter de får. Försöker även få mina kollegor att förstå att alla inte kan samma saker utan att vi hittar barnens starka sidor och använder dem. Framför allt att vi ger alla barnen beröm ofta och har en förståelse för deras svårigheter t.ex. att de inte kan sitta stilla en hel lektion.
Tack för att du orkar åka runt och försöka få andra att förstå hur människor med NPF har det.

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...