Om en flicka som är autistisk

Den här filmen måste ni nästan se...

Och här är Carlys blogg för er som vill fortsätta följa Carly.

Kommentarer

Anonym sa…
Hej! Fantastiskt att se om Carly. Hon hade en egen blogg sa de i filmen. Vet du vad den heter och hur man kan hitta den? Ska försöka googla.
Mvh Anette
Visst var det fantastiskt! Fick länken av min vän, Maria, men jag vet inte var bloggen finns. Intresserad av den så hittar du den får du gärna återkomma och tipsa mig och andra som läser här.
Malene
Hege F. sa…
Trur det må vere denne :-)

http://carlysvoice.com/
Tack Hege, där är länken. Lägger upp den här också för den bloggen är verkligen värd att kika in i!
Hege F. sa…
Måtte lese vidare, og fann denne:

"Just like me and many children with autism, Templeʼs mother sat in the doctorʼs office when Temple was a little girl and she was told that Temple had autism. Templeʼs mother asked what caused the autism. The doctor responded
with a response that many doctors told mothers up until 20 years ago. He looked right into Templeʼs motherʼs eyes and said it is caused from bad parenting and lack of love from the mother."

(frå http://carlysvoicecom.powweb.com/wp-content/uploads/2009/04/Temple-G-speech-edited3.pdf)

Det er til å gråte over...
Anonym sa…
Jag vill tipsa om en dokumentär som handlar om en kille som hade kunnat bli vad som helst: Välkommen till helvetet. Den handlar om Alexander Ritchley som dog av droger. Mycket tyder på att han självmedicinerade mot adhd tycker jag. En stor förlust att han inte fick hjälp i tid! Många talanger med npf slösas bort... Dokumentären finns på Svt Play nu. /H
Anonym sa…
Och så vill jag tacka för din värdefulla blogg! TACK! Filmen om Carly var så hoppingivande och samtidigt sorglig när man tänker på alla som inte får den uppbackning/behandling som Carly! Omtumlande värre! Tack också för att du tar dig tid att svara på frågor från desperata anonyma ibland! :)
Det är nog väldigt sant det du skriver. Många barn misslyckas så mycket med allt när de växer upp och så hamnar de helt fel. Om vi lyckas hjälpa barnen med npf att utveckla sina talanger, sina lättheter så skulle många slippa det som mannen i dokumentären var med om. Tack för att du hör av dig och sprider informationen. Den dokumentären skall jag försöka se senare ikväll.
Carly, väcker många frågor, ger hopp och glädje, men den är också sorglig. Så många barn som vi misstolkar, som inte lyckas med det fantastiska att kunna kommunicera, att få bestämma över sin tid och att få känna sig, i alla fall, lite som alla andra.
Kram.

Populära inlägg