En riktig godnattsaga

Mamman hade precis varit ute på kvällspromenad med familjens hundar och lämnat övernattningskläder till sin dotter som skulle få sova över hos kusinen efter en tjejmiddag. Dottern hade varit så glad. Därför kände sig mamman så glad när hon kom hem igen.

Sonen låg i sin säng. Några år tidigare hade mamman kallat honom "Prinsguldlock" för hans ljusa, guldlockiga hår. Nu låg han, prins guldlock i sin säng, lite mörkare i håret och med färre korkskruvar. Pojken hade precis somnat. Det hörde mamman på pojkes andning. Mamman kröp försiktigt ner till sin son för att krama honom lite. Då vaknade Prinsguldlock. Klarvaket sa han till sin mamma:

- Jag drömde om en ett barnprogram som jag såg när jag var liten. Det var en flicka där som hade två pappor så de andra barnen retade henne. Då kom det en tant som skällde på barnen för att de retade flickan så hon blev ledsen.

- Var det en arg tant, som en häxa, den där tanten som skällde, frågade mamman.

- Neeej, nej, det var ju du för du försvarar alltid de svaga.

Mamman klappade sin son på huvudet. Prins guldlock trillade tillbaka in i sömnen. Mamman pussade sin son på pannan och tänkte att det som hennes son just sagt till henne var finare än alla pris i världen, det var finare än nobelmiddagen, finare än OS-guld på 100 meter, finare än att åka till månen. Det var så fint att hon måste skriva upp det någonstans så hon aldrig glömmer det.

Mamman somnade med ett leende på läpparna den kvällen och tänkte att när sonen, om några år blir tonåring så skall hon ta fram godnattsagan och minnas vilken hjälte hon var för honom en gång i tiden...

Kommentarer

Pia sa…
Så underbart :) Verkligen en kärleksförklaring <3
Anonym sa…
Du kommer säkert att vara en hjälte för honom när han är tonåring också. Han kommer kanske inte vara lika tydlig med det bara. Som tur är varar ju den otydligheten inte så länge ;).

MizzLiz
Åh vad fint! Jag blir alldeles tårögd!
Barn har verkligen förmågan att se så klarsynt på allt. Det är vi vuxna som krånglar till det!

Kram till hjältinnan!
Anonym sa…
Verkligen fint! Spara i ditt minne och på pränt.

Och när min äldste son var tonåring och i frigörelseprocess hade han en flickvän som hade det lite tufft hemma. Spontant sa han till mig: "Hon hade behövt en mamma som du". "hrmm vad skulle hon ha en sådan tjat-tråk-mamma till då?", undrade jag... "Hon saknar trygghet och någon som kan ställa lite krav på henne, hade du inte ställt krav på mig hade jag fortfarande suttit därinne på rummet och inte sökt några jobb". (sen var det som vanligt igen). (denne son kan man ställa krav på, han var bara lat och bekväm....

Ann

Populära inlägg