tisdag 18 oktober 2011

Mitt i deppen får man ett sånt här erbjudande!

"Jag har mitt andningshål i stallet där jag har min islandshäst. Vill du ha en lugn stund i naturen långt ifrån trafik och annat så får du gärna komma och äta frukost med mig och min väninna i stallet en morgon. Eld i kaminen och oftast hembakat bröd och en härlig "Ronja-skog" i närheten kan jag erbjuda. Stallet ligger i (XX) mellan (XX) och (XX) och jag är nästan alltid där på onsdag och fredag-morgnar och ibland även måndag och tisdagmornar. Ring mig gärna om du vill hälsa på i mitt "andrum". Det skulle vara roligt att träffa dig!
Varma hälsningar"


Människor är bara för underbara. Tänk, att hitta ett sånt här mejl, med en sånt här inbjudan i mejlboxen på morgonen... Man kan inte bli annat än glad och nöjd med livet igen, trots depp och störtregn här i Göteborg.

Tänkte passa på att tipsa om en sak som gör vardagen enklare för mig i mitt arbete med att få livet att flyta för min dotter. En kalender:En helt vanlig kalender, men en kalender som bara rör saker som har med min dotter att göra. I den skriver jag läxor och prov så klart, men jag skriver också möten, mediciner, vilka dagar som hon går till skolan, resp stannar hemma, vilka dagar hon har ont i magen eller ont någon annanstans. Det gör att jag får perspektiv på saker. Jag kan hitta tendernser och jag kan se förändringar. Jag kan jämföra med förra året, jag kan förbereda nästa år. Jag har helt enkelt mycket mer koll än om jag bara skriver upp vissa saker i min telefon eller har en kalender för livet i stort.

Jag vet att jag tipsat om detta förut och jag tror att många av er redan har något liknande system, men för er som inte har det ännu, vill jag rekomendera att skaffa en och börja samla fakta, få bättre kontroll.

Ikväll föreläser jag förresten i Lidköping, på "Sockerbruket", ni som skall det önskar jag välkomna och är ni någon eller några som läser min blogg och bor i Lidköping. Kom till Sockerbruket, ingång på baksidan innan 1800 så löser vi biljetter där.

4 kommentarer:

Anna sa...

Hej!

Jag har nog inte kommenterat tidigare, men följer din blogg sedan en tid tillbaka. Här får jag tips, pepp, nya perspektiv, stöd och framåtanda som ger bränsle i tillvaron med dottern som i början av året fick diagnosen ADHD. Tack för allt du delar, vill jag säga.

Sedan vill jag också tipsa. :-) En kalender för dotterns förehavanden, aktiviteter, minnesanteckningar, rutiner, framgångar/bakslag och kom ihåg har även jag, men digitalt i min iPhone. I en och samma kalender kan man som bekant ha hur många kalendrar som helst, liksom i lager: arbete, hem, dagbok och så dotterns. De har fått olika färgkoder och jag väljer själv vilka som ska vara synliga. Dotterns kalender är oftast dold, men jag plockar fram den när jag behöver lägga till eller läsa. Till vissa aktiviteter har jag lagt in påminnelser, och de plingar trots att kalendern kanske just då är dold.

Detta underlättar vår vardag mycket.

Bara ett komplement till ditt tips. :-)

malene larssen sa...

Tack för din kommentar. Jag har en I-phone, men tycker att det blir mycket mer greppbart med en papperkalender där jag kan bläddra och fylla på med allt möjligt, rita och så. Jag provade med den förut, men tyckte inte att den "räckte" får nog skylla på att jag inte är något "datageni" på något sätt... Det är bra att du tipsar om det för vi människor är ju så olika så olika lösningar kan vara lika goda för samma problem/lösningar - för olika människor.
Tack för det!

Fjällmor sa...

Vi kör synkade iPhone/iPad/ipod touch härhemma. Det har förändrat både mitt och storsonens liv (Storsonen har ADHD med en släng av AS)

Anonym sa...

Åh vilket erbjudande. Jag hoppas verkligen att det blir ett tillfälle till att ladda energi och bara vara du. Kalender is tha shit ;-) Kram Rädda Mamman

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...