När det är skolledigt händer det andra saker...

Som att Pocka äter upp ena halvan av Aladdins chokladask när vi var och bytte julklappar på Frölunda Torg. Mörk choklad är skadlig för hundar, kan vara dödlig. Veterinären vi ringde på Blå Stjärnan tyckte att vi skulle komma in omedelbart med vår hund. För även en hund som Pocka, som är så oerhört levnadsglad och stark blir sjuk av choklad. Jag och Dottern åkte in till Blå Stjärnan och jag sa till min dotter att det här var nog ändå första gången av många många resor till sjukhus, som hon satt med UTAN att det var hon som skulle träffa doktorn. Det tyckte Dottern var trevlig information.På Blå Stjärnan fick Pocka först äta en smaskig måltid innan djurvårdaren stack henne med en spruta i nacken. Inom fem minuter hade Pocka kräkts upp en ansenlig mängd chokladpraliner och det var ju bra för det betydde att inte så mycket choklad hunnit ut i hennes tarmar.


En hund, även en stark och pigg hund som Pocka, kan dö av en ingrediens som finns i den mörka chokladen så veterinären tyckte det var bäst att Pocka fick stanna över natten, så man kunde kontrollera hennes hjärta och ge henne aktivt kol. Vi lämnade henne där, med darrande ben och svansen nere vid golvet. Och allt för en halv Aladdinasks skull. Asken stod för övrigt på vardagsrumsbordet, dit Pocka kommit efter att att klivit upp i soffan. Molly, hennes mamma var frisk som en nötkärna igår. Pocka hade vräkt i sig asken helt själv...


 Idag klockan halv tre får vi hämta vår "valp" igen. Då står nog hela familjen plus Molly och väntar på henne för att krama henne riktigt mycket, skulle jag tro:)

Kommentarer

märta sa…
Hej!
Tur att allt gick bra! Precis samma sak hände förra julen hos oss, vår hund åt upp en hel mjuk chokladkaka som av någon anledning hamnat på golvet. Vi skulle just äta julmat men fick istället åka akut till sjukhus, dottern åkte med så klart och var med under hela förloppet. Allt gick bra då också.
KRAMAR!

Populära inlägg