torsdag 19 april 2012

Magiskt

Tänk att vi haft ytterligare en dag som varit magisk av lycka och av framsteg och av mod! Det som ledde fram till min första mening i det här inlägget var att min dotter blev medbjuden på Eric Saades konsert i Lisebergshallen igår kväll. Hon som åkte spårvagn själv in till stan i måndags, tackade ja till inbjudan.

Sedan hörde hon inget från sin vän, som hon lärt känna genom lägerverksamheten på Ågrenska - för vännen visste ju att min dotter skulle med. (Det här med att ha svårt att tänka sig in i andra människors tankar ställer ofta till det för människor med npf).

Igår fick de tag i varandra och visst skulle det bli konsert. Dottern och hennes snälla kompis skulle bli körda av vännens snälla pappa. Bägge tjejerna var nervösa. Bägge tjejerna hade mobiltelefoner och hörselskydd med sig. Bägge tjejerna var uppklädda och väldigt förväntansfulla.Tre timmar senare kommer en fantastiskt glad och lycklig Dotter ut genom vännens bil. Det hade gått JÄTTEBRA. Eric Saade var asgrym och man hade stått längstfram eftersom vännen fått VIP-biljetter!

Nu har Dottern och Lillagubben cyklat iväg (Lillagubben på pakethållaren) tjattrandes till sina skolor. Och jag, jag går här hemma och bara myser. Vissa dagar är magiska av lättheter. Och när man får uppleva det flera gånger på en och samma vecka då, då blir det verklig magi!

Nu skall jag till jobbet. Samtal med en förälder som kämpar massor.

Sedan undrar jag en liten sak som jag hoppas gör att ni skickar massor av kommentarer till mig. Arbetet med min tredje bok går vidare. Vad skulle du, som följer min blogg, vilja läsa om i min bok. Beskriv vad du vill läsa om. Jag vet ju vad jag skriver om/vill skriva mer om, men jag vill veta vad just du vill läsa om!


2 kommentarer:

Kix sa...

Så härlig lycka för din dotter!
Jag vet, för jag hade samma scenario hemma hos oss tidigt i höstas, när fröken A gick på koncert med Jedward. Minnet av lyckan som strålar om dem vill man aldrig släppa ur minnet!

En annan sak: Tusen tack för tipset om SMS! A har till och med själv börjat skicka SMS och tar initiativ till kommunikation! Jag kan inte med ord beskriva hur bra det känns!
Tack!!! :)

malene larssen sa...

Vad glad jag blir av det sista du skriver. Underbart att höra att det fungerar:)!
kram

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...