Om viktigheter i livet

Sms från en flicka; jag hatar skolan och vill inte gå längre.

Sms tillbaka från hennes mamma; varför?

Sms från flickan; jag känner mig jättestressad och orkar inte mer med alla prov och allt.

Vad gör man då?

Man sätter sig ner och funderar på vad som är viktigt i livet. Man pratar om vad som är viktigt i livet och kommer fram till att skolan, proven och lärarnas krav inte är det viktigaste i livet.

Livet är viktigast i livet.

Därför bestämmer flickan och mamman att om flickan inte orkar med allt i skolan så får hon slippa de delar som hon känner att hon inte klarar/orkar.

Flickan blir glad igen. Känner nog lite hopp. Livet går nog bra ändå så småningom.Kom alltid ihåg detta;

Skolan är viktig, men livet är viktigare.

Mycket viktigare.

När livet inte fungerar på grund av skolan. Plocka då bort delar som gör att livet inte fungerar -  tills livet fungerar igen.

Livet är viktigast!

Kommentarer

Pernilla sa…
Så sant! Precis så har vi gjort för vår dotter. Och när vi för ett tag helt och hållet har valt bort kampen om skolan så har livet helt plötsligt blivit ljusare och så mycket bättre. Dagen kommer när skolan blir en del av vardagen igen, men just nu känns det bra att lägga skolan åt sidan, och låta livsgnistan få riktig kraft så att orken till skola återkommer i sin egen takt.
Ja, så får man göra Pernilla, men det är sorgligt och knasigt att man måste göra så, att inte kunskapen finns, att inte rätt nivå på krav ställs så att alla barn, även de med npf, vill gå till skolan eller i alla fall inte hatar skolan. Kunskapen måste bli bättre, förståelsen och bemötandet. När det blir bättre så behöver vi inte hitta på så många lösningar och "gå mot strömmen" för då fixar våra barn skolan, precis som alla andra barn.
kram till en klok mamma!
carina sa…
det är just sånt som är viktigt att hitta till små pauser från skolan så att vissa barn orkar lite till
Martina sa…
Önskar jag kunde trycka gilla flera gånger på detta inlägg. Det du skriver är så sant. Livet är alltid viktigare än skolan. Ungefär så tänkte jag när allt var som jobbigast för dottern i skolan. Läxorna fick gå bort & vilken lättnad för henne. Min älskade tjej som fick magkatarr av all stress. Läraren ville att hon skulle plugga på helgerna men det fick hon inte för mig.

Populära inlägg