fredag 21 oktober 2011

Att vilja koncentrera sig - men inte kunna. FILM

Jag fick tips om den här filmen på min mejl. Titta och lyssna och fundera sedan på vad du fick med dig av informationen i filmen... Se filmen här.

Berätta gärna hur du kände när du såg filmen!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hjälp!!!!! Undrar om man kan dra slutsatsen att man inte har add om man inte känner igen sig? Eller är detta en extrem?

malene larssen sa...

Jag tyckte att filmen gjorde mig förvirrad, jag hade väldigt svårt att ta till mig vad han sa och komma ihåg vad han informerade om och så blev jag trött i huvudet, ville stänga av. Jag tänker att filmen ger en känsla av hur man mår och hur man har det när man har add, inte så att man upplever vardagen precis så som filmen, men vi andra får en känsla av hur det kan vara när man faktiskt vill ta in information om ett ämne man är intresserad av, men annat sätter käppar i hjulet.

Anonym sa...

detta behöver nog inte nödvändigtvis handla om ADD. När jag ser filmen känner jag ändå att den nog ganska bra visar känslan av förvirring som jag tror många elever med koncentrationsproblematik har när de ska lyssna, anteckna och dra slutsatser utifrån t.ex. en lektion och sedan dessutom skriva något om det man hört på en lektion. Jag tycker filmen fångar en känsla!

malene larssen sa...

Jag tänkte som du beskriver, Anonym. Filmen ger en känsla, en upplevelse av hur det känns i kroppen då det är svårt att koncentrera sig på det man, enligt andra, bör koncentrera sig på.

Fjällmor sa...

Nu blir det länkkärlek bums!

Jag har temavecka i bloggen med anledning av ADHD awareness week. Tack snälla för alla länktips!

Ulrika sa...

Tack för länken, har lagt ut den vidare.

Det var fruktansvärt, jag har fortfarande ont i huvudet och då var jag ändå tvungen att klicka ner bilden vid ett tillfälle och bara lyssna en stund, för jag klarade helt enkelt inte av det.

Mia sa...

Exakt så där är det tex. när jag stoppar in huvudet i köksskåpet och letar efter en gryta eller burk av något slag eller i kylskåpet efter något litet livsmedelspaket. Något bättre går det kanske ibland under lugnare former men oftast står det ju samtidigt en kastrull på spisen och kokar över eller middagsgäster som kommer om 10 minuter etc.
Ofta får min man rycka in och leta eftersom jag blir helt blockerad av alla synintryck vilket föder stress som gör det ännu svårare att hitta.
Det var bara ett exempel ur vardagen, det gäller även garderober, förråd, butiker, bilkörning, folksamlingar osv.
Så det var huvudet mitt på spiken kan jag säga!

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...