måndag 12 november 2012

När mörkret lägger sig

November månad. Mörker och elände. Några veckor kvar tills adventsljusen tänds. Det svarta kommer på besök till många av oss då. mörkret lägger sig som tjock dimma över hus och hem, fysiskt som psykiskt.

Då försöker jag hålla fast vid att ge mig själv en stund av mindfullnes varje morgon. Jag försöker gå och träna ett par gånger i veckan eftersom jag vet att jag mår bra av det - även om det tar emot att åka iväg när det är mörkt och kallt ute. Och  när extra jobbiga saker sker så brukar jag fråga mig själv "vad är det värsta som kan hända". Det tar udden av det mesta för det värsta som kan hända är ju att jag eller någon jag håller kär dör och dö ska vi ju alla en gång göra...

Hur gör du för att orka med den mörka, kalla, blåsiga, regniga novembermånaden - eller du kanske är en sådan som älskar hösten?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag försöker ut och gå oavsett väder, men ibland sätter ju vardagen stopp, och även orken, man blir lat helt enkelt. Musik och scrapbooking är annars min medicin.

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...