En kaffelatte som gör stor skillnad

Vår dotter hade "tjatat" på oss sedan vi låg i Helsingborgs hamn i förra veckan.
- kan jag inte få prova att dricka en kaffe latte gjord på soja mjölk?
Det låg ett Espresso house i hamnen och vår dotter ville så gärna gå på café, som andra ungdomar i hennes ålder gör.
Jag och hennes pappa pratade bort hennes förfrågan eftersom vi aldrig lyckats gå på café och köpa något till henne utan att hon reagerar på mjölkprotein.
Här i Malmö hamn ligger också ett Espresso house. Vår dotter frågade. Jag sa kanske, men tänkte "aldrig", det är nämligen förknippat med så mycket risk och så mycket oro att handla av människor som inte vet och förstår hur livsfarligt sjuk vår dotter kan bli av en mikroskopisk gnutta mjölkprotein.
Vi gick till cafet imorse när hon sov, vår dotter. Njöt av en kaffe latte och en smörgår. Jag frågade, bara för att ha frågat, liksom.
Den underbara tjejen bakom disken förklarade, allt med soja görs med egna redskap, vi skummar sojamjölken där vi värmer te. Hon tyckte inte att jag var besvärlig. Hon svarade på mina frågor. Hon var noggrann. Senare på dagen fick Espresso house ytterligare ett besök av familjen. Den här gången var vår dotter med. Hon fick en kaffelatte gjord på soja mjölk. De hade en kaka som var garanterad mjölkfri. Vår dotter satt på café, som andra människor, åt och drack, umgicks. Jo, visst oron fanns där hos oss alla de första fem minutrarna när hon tog en liten smula av kakan och en sked av latten, men sedan gick det över. Hon mådde toppen, var så glad att få prova. Vi satt och njöt alla fyra. Jag torkade bort en tår i smyg, för så otroligt, fantastiskt är det att få gå på café, äta, dricka och umgås, när man aldrig gjort det. Kanske flyttar vi hit, så vi kan gå på café varje söndag... Sinsatt länge och njöt innan vi tog hundarna på en långpromenad som slutade med att de hoppade i havet och vägrade komma upp. En gråmulen, underbar dag då livet går vidare här, trots all sorg och kaos som råder i vårt grannland.

Kommentarer

Ulrika sa…
Så underbart! Kram.
Anonym sa…
visst är det härligt! hos oss är det ju främst jag som inte tål mjölkproteinet och jag älskar espresso house!
märta sa…
Vad roligt för er och för din dotter! Tänk att man kan bli så glad så att man gråter av lycka, glädjetårar behöver vi.

Det som andra tycker är helt normalt blir vi "totallyckliga" av.
Tack för att vi andra fick läsa om det!
När jag läste detta inlägg så fick jag gåshud, och tårarna strilar!!!

Vad kul att det gick bra!
Vilken underbar känsla!

KRam
Anna
Pernilla sa…
Härligt med sådana här stunder!
Jag har haft paus från blogglivet under semestern och sitter nu och läser ifatt mig på dina inlägg :)
Du skriver så bra och jag känner igen mig i det mesta som vanligt!
/ Pernilla

Populära inlägg