Viken i ösregn och funderingar kring npf

En dag då de enda som lämnar hamnen är de idogt seglande optimistbarnen på seglarskolan kan det ändå bli riktigt mysigt. Man sätter på värmaren i båten efter långpromenaden i ösregnet, med hundarna. Man tar en dusch, äter nybakat bröd, laddar upp med en god bok och så lite kortspel. Det är lätt att stämningen förbyts till arg och irriterad i en båt vid regn, blåst och lite kyla, men med lite tur och rätt balans, kan det, som sagt vara riktigt trevligt. Några dagar. De säger att det skall regna och blåsa mer eller mindre mycket hela veckan här i Skåne...
Pratade förresten med en person som jobbar med barn och ungdomar som har eller utreds för npf-diagnoser. Jag tycker mig träffa många med npf/föräldrar med barn som har npf, som har, precis som min dotter allergier och astma. fler än andra grupper, tänker jag. Jag frågar kvinnan om detta. Hon berättar att många andra specialistområden börjar intressera sig för npf-området, ser samband, vill samarbeta Hon nämner bland andra astma, allergi, diabetes och fetma som områden där man funderar på "samsjuklighet". Intressant och viktigt tänker jag, för tänk om det är så att vissa människor har en skörhet som gör att de drabbas av många olika svårigheter. Det måste tas upp, det måste förstås och det måste göras något åt.
Nu åter till mina barm för lite trevligt kortspelande.

Kommentarer

Micaela sa…
Intressant. Jag har själv funderat på detta faktiskt. Sedan barnsben var jag alltid den i klassen som låg på sjukhus för mina magproblem, hade kryckor för jag ofta snubblade eller sådana småsaker, gipsade armen flera gånger (fast det var för läkarna sa att det var olika ben hela tiden som var av.. lång historia). Sedan har jag även alltid varit känslig mot mjölkprodukter och när jag var mindre hade jag ansträngningsastma. Det där med astman har jag inte orkat kolla upp på senare år pga mycket annat i mitt liv men jag tror absolut att det kan finnas ett samband, frågan är bara hur?

Populära inlägg