Bara positiva tankar idag

Idag har jag bestämt mig - jag skall börja se positivt på allt som händer och sker, eller jag skall börja se mer positivt på saker som händer och sker. I alla fall idag... Som att jag idag inte hann städa det allra minsta i dotterns rum för jag gjorde en massa andra saker som inte var särskilt nyttiga, men väldigt roliga.

Istället för att tänka "det var dåligt av mig" så tänker jag "tänk vad kul jag, maken och Lillagubben hade idag" och vi hade faktiskt kul när vi lämnade in bilen på verkstad, käkade en något torr lunch på Volvo, flanerade på Hornbach, busade i trädgården och gick ut och åt på restaurang - allt medan dotterns rum stod och var rörigt...

Ikväll tittade vi också på K-special istället för att städa rummet. Kvällens avsnitt handlade om Marla, fyra år, och hennes familj. Till en början handlade det mest om Marla och hur fina tavlor hon kunde måla, fast hon bara var fyra och hur mycket pengar tavlorna kostade. Tänk, hon målade direkt efter frukost, hann inte ta på sig kläderna, målade i trosorna, berättade föräldrarna glatt. Sedan handlade det mer och mer om föräldrarna och galleriägaren som man började misstänka hade "hjälpt" Marla att måla tavlorna som var så fantastiska och som kostade så mycket.

Då skulle man ju kunna tänka att det var dåliga föräldrar som lurats så på sin fyraårings bekostnad och usch, vad de var dumma mot sina barn. Men inte jag, inte idag i alla fall. Idag tänker jag bara positivt. Därför ropade jag "JA!" när maken tittade klurigt på mig och Lillagubben och undrade om vi skulle åka och köpa akrylfärg i färgaffären imorgon och låta Lillagubben måla i bara kalsonger.

Dotterns rum får förmodligen stå en dag till i sin stökighet för imorgon startar vi Lillagubbens nya karriär. Tänk vad bra att tänka positivt, det blir så mycket roligare så och vi blir så mycket rikare då, bara vi får igång Lillagubben i måleriets hårda skola. Vem vet om ett tag, när sonen målat massor av fantastiska tavlor i bara kalsongerna kanske vi till och med kan anlita en städfirma som städar dotterns rum...

Förresten, inte för att jag vill vara negativ i allt det här positiva, men har ni iiiiiinga knep som gör det lättare att börja jobba eller börja skolan?

Kommentarer

katarina sa…
Hjärnan strävar alltid efter att få rätt, så tänk; Å vad skönt det ska bli att gå till jobbet... Till slut går hjärnan på det, JA! du går du glad till jobbet Men då är det dag att byta affirmation, Typ... å vad skönt att det är så stökigt hemma! undrar om man kan gå på den? hahaha

Såg oxå K special igår, helt grymt,så fram med penslarna bara kraaam
Vi har fått allt på rätt spår, du och jag, det hör jag det. Fram med penslarna bara!
kram
Ulrika sa…
Innan själva skolan har börjat hjälper det lite att köpa nya snygga kläder att ha i skolan under början av terminen, ny snygg skolväska etc. Då känns det lite bättre för V.
Anonym sa…
Här finns en del kloka tankar inför skolstart..
http://prestationsprinsen.wordpress.com/2011/08/09/tips-om-slutet-pa-sommarlovet-for-barn-och-unga-med-asperger-och-andra-npf-diagnoser/

//Rädda Mamman
Micaela sa…
Jag önskar jag kunde ge dig ett utmärkt svar! Tyvärr vet jag inte. Själv hittade jag aldrig något knep som fick skolstarten att kännas lättare.. fast sommarloven gjorde susen. Fick ladda upp med en massa energi! Så början var inte lika jobbig, tack vare sommarlovet då.

Nu när jag ska börja jobba igen (efter att ha varit sjukskriven pga knät) ser jag fram emot det. Kanske är det för att jobb är så mycket lättare än skolan. Jag har hittat något jag trivs med oerhört bra. Alla vill känna sig behövda vilket jag får göra i mitt jobb. Till skillnad från skolan så ger jobbet mig så mycket glädje och energi tillbaka! Alla vill lyckas, man måste nog bara hitta sin egen grej. :)

Kramar!

Populära inlägg