Positiva tankar ger positiv energi

Jag skall gå och lägga mig, jag lovar, men så här i de sista skälvande minuterna innan sommarlovet tar slut och jobb och skola tar vid kan jag inte låta bli att suga lite på den lilla, lilla karamell som är kvar. Lillagubben fick ett erbjudande han inte kunde tacka nej till - att få sova över hos en av sina bästa kompisar, så han rullade iväg på sin cykel för flera timmar sedan. Dottern är på Ågenska och har det toppen. Det vet jag för att jag fått några korta, glada, lyckliga sms från henne. Maken, jag, hundarna och hönorna är ensamma hemma eftersom de stora barnen inte är på besök just ikväll.

Det är skönt att vara ensamma ibland och det är skönt att tänka på allt fint och fantastiskt vi fått vara med om i sommar. Glada positiva tankar är bra och viktiga att ha. Jag tror att det är så att ju mer positiva tankar man orkar producera i hjärnan, desto mer positiva tankar dyker det upp av sig själv i huvudet. Yttre saker påverkar naturligtvis och inre. De senaste fem dagarna har jag inte behövt stötta och tolka, lyssna och peppa lika mycket som jag annars behöver. Jag vet att min dotter har det bra, att hon mår bra. Då mår jag bra. Positiva tankar snurrar. Det är viktigt. Det är det som får oss att må bra. Ibland är det svårt att tänka positivt, men det finns, som min kloka och snälla vän Katarina säger, alltid något att vara glad och tacksam för.

Ikväll är jag tacksam och glad för att jag har så fina barn, en sådan snäll och kärleksfull man, härliga vänner och fina föräldrar. Vad är du glad och tacksam för? Berätta!


Kommentarer

Fjällmor sa…
Mo underbara knäppgöksfamiöj!
Att få bo i paradiset
Att leva

Med önskan om en harmonisk höst för dig å de dina

/fjällmor
Anette sa…
Jag kände mig oerhört glad igår kväll, när jag kom hem med kroppen full av solsken, lyssnade på Nina Simone och kände en stor frid.

Populära inlägg