Skillnad mellan ADD och ADD med hyperaktivitet (ADHD)

Jag fick ett tips om den här sidan som beskriver som beskriver skillnader på ADD och ADHD utifrån att ADD är ADD och ADHD är ADD med hyperaktivitet. Man vänder lilksom på det. Intressant och bra tycker jag för som det är nu får aldrig människor med ADD komma fram. Man har ADHD och så har man tillägget, den andra, lilla gruppen som inte gör något väsen av sig, vare sig i skolan eller på andra ställen.

Det är dags nu.

Det är dags att människor med ADD och deras svårigheter/lättheter får uppmärksamhet, för det är faktiskt så att de barnen med ADD kan vara de som har mest behov i en klass, men eftersom de bara tolkas som ointresserade, sega, slöa, lata, introverta så gör man inget med dem. De får sitta still i klassrummet och göra just ingenting. Det är dags nu. Läs sidan och lär dig mer om ADD.

Gå också in på den här länken och läs om/lyssna på om nyheten (som ju inte är någon nyhet egentligen) att Aspergers syndrom kommer att försvinna i nya diagnosmanualen för npfdiagnoser bland annat.

Kommentarer

Skvitt sa…
Jo, absolut att det är angeläget att lyfta fram, det inser jag direkt när jag läste här.

Måste också säga att din Header är toppenhärlig!
/Skvitt
Hej Skvitt. Vad kul att du hittat hit och vad kul att du tycker att det är viktigt att lära om ADD. Tack för berömmet, det är familjens egna hönor som "modellerar" på altanen.
Malene
Ulrika sa…
Oj, det här var spännande läsning. Har gått tillbaka och läst flera gånger. Tack för länken.
Jag håller med,intressant läsning och viktig. Tyvärr verkar det inte som om man, hittills i alla fall, förstår att de här barnen finns. Så mycket okunskap och därför hittas inte barnen och får inte den hjälp de behöver. Sprid gärna vidare, om du kan.
Micaela sa…
Tack för tipset! Har varit inne på denna sida och läst nu. Ska lägga upp den på min blogg, för som du säger, det är viktigt!

Populära inlägg