Säg aldrig till ett barn:

Har egentligen inte tid att skriva något här idag. Sitter och förbereder vad jag skall säga på "THE föreläsning" i eftermiddag samt läser en text som skall in i tidningen SIL´s nästa nummer.

Tänkte på en sak när jag pratade med en väninna i telefon tidigare idag. Det handlar om något ett barn med svårigheter aldrig skall behöva höra, nämligen;

- NU har vi gjort SÅ mycket för dig så nu FÖRVÄNTAR vi oss att få något TILLBAKA!

Om man gjort väldigt mycket för ett barn med NPF och det ändå misslyckas - så har man förmodligen gjort mycket, men ändå för lite. Då är det dags att se tillbaka på vad man gjort och försöka en annan väg, ge mer stöd, hitta andra lösningar.

Ett barn som väldigt ofta misslyckas och väldigt sällan för höra att det den gjort/gör inte "når upp till målen" (vad det än är för mål) blir till slut bäst på att misslyckas. Det är så ju att kan man inte vara bäst eller i alla fall bra på något, så får man se till att vara bäst på att vara dålig.

Om  någon av dotterns pedagoger läser det här vill jag bara tacka för ett fint möte igår. Ni är ett stort stöd, bara så ni vet det!

Kommentarer

MizzLiz sa…
Tack Malene för att du påminde mig!!
Just idag var en sådan dag då jag verkligen behövde läsa dessa rader. Mitt tålamod är nämligen inte det bästa och det har frestasts på idag. Tack igen!

MizzLiz
Jätteviktigt. Bra Malene! Det är också viktigt att föräldrar inte accepterar sådana uttryck i möten med skolan! För strax efter kommer det: Så vi kan inte göra mer nu, vi har gjort allt...
Då gäller det att vänligt men bestämt, med ett stort leende säga: Gör om och kanske vi/ni gör rätt den här gången!

Populära inlägg