söndag 19 februari 2012

Pelle Sandstrak och kognitiv beteende terapi

Jag såg Pelle Sandstrak på Skavlan, precis som många av er andra som läser här gjorde, antar jag. Det var kul att han var inbjuden. Det var härligt att lyssna på honom även om jag anade en viss nervositet. En nervositet som gjorde att han inte var lika spirituell och underhållande som när man ser honom briljera i sina föreställningar.

Roligt var det att höra honom och ännu roligare var det att höra svaret på Skavlans fråga vad det var som gjorde att han blev "så frisk som han vill vara".

- Kognitiv beteende terapi i sex år, svarade Pelle.

Det är precis vad jag tror kan hjälpa människor med npf-problematik till ett bra liv. Förutom förståelsen, acceptansen och respekten för annorlundahet, förstås.

Nu har jag nya, lediga tider om du vill komma till mig för kbt-samtal kring dig, ditt barn, din partner med npf-problematik. Meningen är att du, med hjälp av mig, skall hitta lösningar och strategier för dig och din familj så livet fungerar bättre. Är du intresserad så är du välkommen att kontakta mig på min mejl; malene.larssen@aduct.com (Det är bra om du bor i eller i närheten av Göteborg eftersom jag bor här...)

Du har väl inte missat min debattartikel på Newsmill?! Gå in på länken i gårdagens inlägg och läs inlägget.

4 kommentarer:

Roffes blogg sa...

Jag går på KBT och är inte hundra på att det är min grej faktiskt. Det känns som att jag kommer dit med problem och så pratar vi om nåt som jag bestämmer (och det är inte säkert att jag klarar att välja ut nåt att prata om faktiskt...) och sen väljer vi ut nåt som är ett problem som jag ska ta med mig hem och jobba med. Min terapeut jobbar som så att hon stäler frågor och så ska jag komma fram till lösningar via hennes frågor.
Nej, ärligt talat tycker jag att det är skitsvårt.
Jag tyckte det var bättre med psykodynamisk terapi. Man gick dit och pratade av sig helt enkelt. Nån som lyssnade och förstod och hade bra saker att säga så jag gick ut därifrån med rak rygg och känslan att jag var mer än bara en liten skit (som var den inställning jag hade när jag gick in i rummet). Hon hjälpte mig att växa och må bra.
Skulle vara intressant att höra vad du säger om det jag säger här och nu.
Men jag säger nu inte att KBT inte är bra, för det är klart att det är. Men kanske inte för mig.
Kram!

Anonym sa...

Hej!

Till Er som undrar eller är tveksamma till KBT-samtal kan jag bara säga att det är värt allt och lite till. Jag vet inte hur mycket jag hade orkar till utan Malene. Det har gett mig en ny syn på saker, mer kunskap och ett annat förhållningssätt till npf problematiken och barnen. Jag har riktigt längtat efter samtalen och den energi som de givit. En sak som har varit oerhört skönt är att jag inte behövt förklara minsta lilla sak, jag har inte blivit ifrågasatt som förälder. Malene är otroligt duktig och lyssnar på dig. Hon kommer inte med några pekpinnar.

Jag har verkligen älskat varje sekund av våra möten och sugit åt mig som en svamp. Jag saknar verkligen dessa samtal. Ta tillfället och pröva detta Ni kommer inte bli besvikna

Gunilla

malene larssen sa...

Hej Annica. Jag tänker om det du skriver att vi människor är olika. Det finns inga rätt eller fel här och det finns inga exakta sanningar. Jag tror att en terapeut/samtalspartner kan passa för en klient, medan en annan inte klickar alls. En behandlingsform passar någon, medan den inte alls passar för någon annan. Viktigt att känna efter och säga ifrån om man inte känner att en behandlingsform passar, precis som du gjort!

Till dig, Gunilla, vill jag bara säga tack så hemskt mycket för dina fina ord. Jag blir så glad för det du skriver! Hoppas ni mår bra, allihopa i din fina familj!

mammamia sa...

Snart måste vi nog flytta till Göteborg..

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...