lördag 31 mars 2012

Jordgubbar och vispgrädde

Apropå gårdagens inlägg om jobbiga möten där isbitar och taggtråd ackompanjerar samtalet - och möten som känns som jordgubbar med vispgrädde, så tänkte jag bara visa det mejl en lärare skickade till sin elevs föräldrar... 


Att höras ofta och att höras både när det går bra och mindre bra och kring saker som är svåra och som är lätta är väldigt viktigt för att få till en bra relation.


"Hej,

Vill bara säga att det var längesen jag såg XX så glad som idag. Hon och YY pratade glatt om allt möjligt på lektionen. Jag fick ännu ett bevis på att XX kan småprata. Man måste ju ha någon att småprata med för att kunna det! De pratar om allt möjligt och viktiga saker, som man behöver bolla med någon. Skillnad på tjejer och killar- hur man ser olika på vissa saker, kalas, föräldrar etc.  De hann räkna lite också.  Duktigt av henne att göra två prov. XX är verkligen en go tjej!

Trevlig helg!


...och vad tror ni att elevens föräldrar gör? De bara myyyyyyser...  Och med det så önskar jag alla er bloggläsare en trevlig helg:)

1 kommentar:

mariellejohnsson sa...

Åh vad härligt! Sånt där som gör en så himla glad!
Kram!

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...