torsdag 5 april 2012

Just ingenting

Jag sitter här vid datorn på mitt kontor och funderar lite. Snart skall jag gå hem från jobbet. Sedan är det, som för många andra i vårt land, ledigt i flera dagar.

Jag har fått skrivkramp idag. Därför ber jag om hjälp. Finns det något ni som läser min blogg, skulle vilja läsa om imorgon? Ge mig ett tema, så försöker jag skriva något om det. Jag vet att det finns önskemål om att skriva om hur syskon har det. Kanske skriver jag om det någon av de kommande dagarna. Eller så skriver jag om något som just du som läser min blogg, önskar.I varje fall önskar jag lite kontakt med dig som läser min blogg. Skriv därför en rad om vem du är, varför du läser min blogg och vad du skulle vilja läsa mer om. Jag känner mig lite seg idag, behöver lite pepp av just dig.

Skriv!

Bara en liten rad!

Tack!

Glad Påsk, förresten:)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Två saker;
Syskons situation
"ledighet" i te nödvändigtvis detsamma som att få vila eller ladda batterier när man har à-barn...

Kix sa...

Syskonen är nog en bortglömd skara...
I falla fall hemma hos oss där fokus och ork går åt till att hålla barnet med npf "i schack" och där strider och "curlande" (so inte är curlande!) ibland drar all ork. Det finns inte mycket kvar av orken då, som det andra syskonet behöver så väl.

Skriv gärna om det. Du har säkert mängder med historier, anekdoter och förslag på hur man kan göra, eftersom du är ute och träffar så många.

De, syskonen, blir ju ofta bortglömda och kan själva hamn i krissituationer just av ovan beskrivna anledning. Min dotter (utan npf) klev rakt in i en stor svacka med självskadebeteende innan någon av oss vuxna hann fånga upp henne.

Pilliz sa...

Hej Marlene!
Läser din blogg dagligen å får så mycke insperation å bekräftelse tankar att man är på rätt spår.

En Tråd att skriva om är kanske tankar kring skolgång vad är viktigt å inte hur man ska tänka . men syskontråd vore så intressant!
Ska man kolla upp diagnosen i gen efter ett par år eller ej å i så fall varför.,. undrar ju i bland om barn kanske får en diagnos men har kanske flera ??


Glad Påsk !
Glad Påsk PilliZ

Anonym sa...

Jag är en 13 åring tjej! som nog har add! och tycker att skricer väldigt bra saker!
Fortsätt så! Och glad påsk=)

malene larssen sa...

Hej Kix och Pilliz. Tack för att ni hör av er och tack för att ni berättar! Syskon är en ofta bortglömd grupp människor. Dem måste vi prata mer om och ge mer plats. Det kommer jag definitivt att återkomma till och skolans värld, så klart. Till dig som är 13 år och som skrev här tidigare idag vill jag bara säga att jag blir väldigt glad av att höra att du gillar att läsa min blogg. Hoppas jag kan inspirera dig att leta vidare efter dina svårigheter och framförallt efter dina lättheter!. Vi hörs igen, hoppas jag - alla tre.

Unknown sa...

Läser din blogg varje dag. Får ork o inspiration att orka vidare! Vi har en son som är på god väg att bli hemmasittare. Hur gör man för att få till strategier för vardagen ex att gå upp på morgonen, eller att få sonen trött så han somnar på kvällen, han kan vara uppe ett dygn utan problem. Och framför allt hur får vi sonen motiverad, just nu vill han inte gå med på några alternativ alls. Han är 17 har ADD.

Katarina sa...

Jag läser din blogg dagligen.Jag får också inspiration och känslan av igenkännande i din blogg. För mig är din blogg livsviktig. När jag är glad, ledsen, arg eller frustrerad går jag in och läser något du skrivit, gammalt eller nytt från din blogg. Har alltid dina böcker nära till hands. För din blogg, ger mig mycket mera information, inspiration och kunskap än någon annan sida! Glöm aldrig bort att du gör en stor skillnad för många!

malene larssen sa...

Tack, Katarina jag blev väldigt glad för din kommentar. Mycket av tanken med min blogg är precis det du skriver så tack för att du berättade!
Kram
Malene

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...