Vara sig själv

Ibland kan man få intrycket av att man försöker göra om människor med npf till "RIKTIGA MÄNNISKOR", sådana som majoritetsmänskligheten tycker att man bör vara, så att man liksom passar bättre in till övriga människor. Det kan jag bli rätt irriterad på.

Däremot måste någon som tycker att livet är svårt och tungt få möjlighet till hjälp att hitta lösningar, förenklingar och strategier så att han/hon kan leva sitt liv så fullödigt som möjligt.. Det är något helt annat.

Den här t-shirten såg jag på en utställning som Frölundagymnasiets elever gjort och visst är det så som det står.
Om man har fullt upp med att skyffla undan all gyttja som trillar på hela tiden - utan att hinna med ändå, så får man aldrig chansen att vara sig själv, i sig själv. Man får aldrig lysa och visa vem man är. Man blir tolkad som någon som inte har förmågor - fast man har - om man hittar lösningar på "gyttjehelvetet". Då och först då kan man använda sig av sina förmågor.
Att kunna vara sig själv när allt trillar på och när alla vill och tycker att man skall göra saker på andra sätt - är inte lätt. Då tappar man lätt bort sig själv och känner sig misslyckad.


Men om man får det stöd man är i behov av och som man har rätt till kan man få tillgång till allt som är "sig själv" och då kan andra dra nytta av alla tillgångar man äger! Som till exempel att ha förmågan att tänka "utanför boxen", som ju är en fantastisk egenskap eftersom mycket nyskapande kommer därifrån. Som idag när jag skulle åka till jobbet och gick för att släppa ut hönorna och hittade ägget som en höna finurligt nog lagt mitt emellan vedklabbarna - för att skydda mot regn och vind, antar jag.
Inte alla hönor hade kommit på att lägga sitt ägg så här kreativt!
Var dig själv idag och var stolt över dig själv och just dina förmågor!

Kommentarer

Kristina sa…
Håller med till 100%!! Guhd vad bra skrivet!!! Tack för bra tips och minnesvärda ord. Kram

Populära inlägg