Möte med en mycket trevlig Gillberg

Måndagar är den dagen i veckan som jag försöker lösa upp alla "lösa trådar" Måndagar är de dagar i veckan då jag kan göra ärenden och fixa med sådant som måste fixas med. Det är skönt att ha en sådan dag då allt som ligger och skramlar, som isen i ett just uppdrucket vattenglas kan lösas upp.

Idag stod först ett läkarbesök på dagordningen innan det var dags att åka till "Gillbergs Centret" som ligger två våningar under BNK här i Göteborg. Vi blev för ett par månader sedan tillfrågade om vi ville vara med på ett forskningsprojekt som drivs av Gillbergs Centret och det är klart att vi inte kunde tacka nej när det gäller att hjälpa till i forskningen kring barn med npf-svårigheter och deras uppväxt.

Dottern fick kex, festis och två biobiljetter efter två timmars tester och jag blev intervjuad av en läkare som forskar på centret, som jag aldrig tidigare träffat. Hon ställde de där eller liknande de frågor som jag tidigare svarat på. De frågor som visar på om och vad en människa har svårt med inom det neuropsykiatriska området. Efter intervjun kom vi in på andra frågor och samtalet blev så trevligt att Dottern fick vänta på mig - för en gång skull...

Fick svara på många frågor, som vanligt, eftersom det är en av delarna i att diagnostisera och förstå en person svårigheter.

Läkaren hette Carina Gillberg och jag passade på att tacka henne för hennes insats i rabaldret som blev när Eva Kerves höll på att härja som bäst för några år sedan. Carina Gillberg sa att hon verkligen inte ångrar att man förstörde så mycket forskning - med tanke på att alla patienter som deltog skulle känna sig trygga, men att det ändå var sorgligt att så mycket forskning, som kunde ha använts vidare försvann på grund av att man ville skydda patienterna. Jag passade också på att hälsa till hennes man, Christopher för den "grymma" föreläsning han höll på Efus konferens på höstlovet här i Göteborg (som jag skrivit om tidigare här på bloggen).

Ville bara berätta det för jag tycker att de som jobbar med de här frågorna, utan att egentligen behöva (jag menar vi som lever I det har ju liksom inget val, men vi hade kanske eller förmodligen gjort något helt annat och tyckt helt annorlunda om vi eller våra barn inte själva hade npf-svårigheter) är hjältar. Att utsätta sig för så mycket omak och obehagligheter för att forska och hjälpa människor som behöver stöd, hjälp förståelse det är stort tycker jag!

Måndagar är också de dagar då min dotter är ledig från skolan. Då skriver jag alltid "kom-ihåg-lappar" som gör det lättare för henne att komma ihåg - och därmed lyckas - det hon skall göra!
Kom-ihå-lapp som den kan se ut på ett sätt. Att skriva kom-ihåg-lappar är något som vi måste träna på hemma, för jag kan ju inte alltid skriva lapparna åt min dotter. Det kommer en dag då hon måste göra det själv...

Kommentarer

Mia-Marie sa…
Hejsan, låter som en trevlig träff med Gillberg =)

Tänkte på dina kom i håg lappar, kanske gör det till en vana att varje kväll sätta sig och gå igenom morgondagen, skriva kom ihåg (dottern) för det har jag märkt funkar för min att få saker till en vana...=) och man hinner det bättre kvällen före än på morgonen...har man rutiner så kan man ju ha en grund mall för kom ihåg lappen och utrymme för nya grejer...

Hoppas ni får en fortsatt bra vecka...
Unknown sa…
Jag mår mycket bättre av att ha kom ihåg listor och min kalender. I min kalender skriver jag alltid direkt upp saker jag ska göra så som möten, handling, tider hos läkare/tandvård mm. Sånt jag ska göra helt enkelt. Jobb, träffa kompis.
Varje kväll när jag lagt mig skriver jag en kom ihåg inför morgondagen. Det gör jag på mobilen och har lappen på framsidan, då ser jag den varje gång jag tittar på mobilen till skillnad om det är en lapp, för en lapp är lätt att tappa bort... :) Det behöver inte vara stora saker men så som äta frukost, mellanmål, lunch osv. Ta medicin, borsta tänderna. Även vad jag ska ha med i väskan har jag en lista på. Listorna behöver inte ändras så ofta eftersom man äter, tar medicin osv varje dag. Bra tycker jag! Man slipper lite kaos i hjärnan, och det är alltid en fördel.
Hej Micaela!
Ja, "lappar i mobilen" är ju det enklaste så småningom. Då har man allt på samma plats och alltid med sig kom-ihåg-listan!

Populära inlägg