måndag 20 juli 2015

Inte "trots" utan "tack vare" adhd

Adhd är en funktionsnedsättning, tro inget annat, men det är viktigt att påpeka att den också kan föra med sig fantastiska tillgångar. Med rätt stöd och förutsättningar så kan man ibland vaska fram allt det som är bra med att ha adhd. Å andra sidan finns de jobbiga bitarna i funktionsnedsättningen kvar, tro inget annat.
Erika Sjöström är en tjej som tack vare och inte trots sin adhd lyckas fenomenalt bra bland de yngre elitryttarna i Sverige. Senast igår vann hon en stor tävling i Skåne. Det är fantastiskt roligt att följa henne och läsa om hennes framgångar. Att hon får kämpa med allt som är svårt kvarstår ju så klart, men att det faktiskt medför fantastiska tillgångar också. Ville egentligen bara säga det och säga att jag njuter av semester och ledighet ett tag till. Under tiden som min blogg vilar lite kan du ju alltid läsa om Erika Sjöström och hennes tillgångar här och här.

Alla har, som sagt, Lättheten...

Inga kommentarer:

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...