torsdag 20 oktober 2011

En flicka med ADD kom hem

En flicka med ADD kom hem till sin mamma en torsdagseftermiddag.

- Vet du idag, mamma, så satt jag i mitten av bordet när vi åt lunch i matsalen. Vi pratade och skrattade. Jag var med i samtalet, det kändes som om jag hörde till, som om jag var som de andra, sa dottern till sin mamma med en röst som avslöjade enormt mycket glädje.

Även mamman kände sig glad. Hennes dotter hade för fjärde dagen i rad varit i skolan. Hon hade inte kommit i tid på morgonen, hon hade inte varit med på alla lektioner och hon hade inte heller stannat hela dagen alla dagar, men det struntade mamman i. Att flickan varit i skolan hela veckan, att hon kände det om om hon hörde till och att hon var glad vägde upp allt annat med råga, tyckte mamman.

- Om min dotter går till skolan också imorgon så har hon, för första gången sedan första veckan på höstterminen, varit i skolan alla veckans dagar. Det skall firas med tårta, tänkte den lyckliga mamman och kramade sin dotter.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh wow! Magiskt och underbart. Kram Rädda Mamman

Ulrika sa...

Att få uppleva en enda sådan dag är underbart. Konservera känslan. Den kallas lycka.

Anonym sa...

Jaa det ska firas.Min dotter var inte i skolan under förra läsåret,bara nån strödag.
Inför det här läsåret sa hon att jag ska bevisa för alla att jag klara av att vara i skolan, och det har hon verkligen gjort hon har lyckats vara där mån-fredag 2 gånger.
Helt slut har hon varit på fredagarna,men som hon själv säger, på ett skönt sätt.

Vi börjar bli en glad familj igen.
Kram
Kristina

Fjällmor sa...

Åh!

Heja!!!

Martina sa...

Lycka.

märta sa...

Åh vad roligt att det går bra!!!!

Kram till mamman och dottern från
mig!

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...