torsdag 3 juli 2014

Tim Howard har Tourettes!

Så kommer en sådan där nyhet som vi behöver, en positiv nyhet om en person som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Som har kämpat, som har svårigheter och som är en hjälte. Sådana behöver vi för att väga upp mot allt det som vi översköljs av som har med negativa saker att göra när det gäller npf.

Att få spegla sig, att få känna igen sig, att få se upp till en idol är viktigt för alla även för barn och ungdomar med npf-diagnoser. Så härligt då när människor som är riktigt, innihelvete bra på något och vågar berätta att de har saker som gör det svårt för dem i vardagen ibland eller ofta, för att ge andra lite vingklippta yngre förmågor lite luft under vingarna. Tim Howard har precis gjort det, get någon eller några lite luft under vingarna och för det tackar vi honom.

Barn och ungdomar med svårigheter inom det neuropsykiatriska funktionsområdet behöver det framförallt, få vara lite stolta, kunna spegla sig lite i någon, se upp till någon som är fantastisk på något OCH som har svårigheter. Tim Howard heter senaste tillskottet i persongalleriet av människor som är idoler, hjältar, förebilder OCH har en svårighet. USAs fantastastiska målvaktshjälte som nästan lyckades fixa en kvartfinalsbiljett åt USA. Läs om honom här.

Inga kommentarer:

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...