tisdag 11 juni 2024

Jag kastar mig ut

 Efter tolv år i skolans värld var det dags för mig att säga upp mig och ta upp gamla och kanske lite nya trådar. När jag, för tolv år sedan återvände till skolans värld gjorde jag det med kunskap om att vara förälder till ett barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Jag var väldigt kritisk till skolan på många sätt. Jag hade arbetat som journalist, föreläsare och skrivit ett par böcker. När jag nu lämnar skolans värld med mer och ny kunskap och ja, jag har också fått anledning att ifrågasätta och omvärdera mycket av det jag en gång tänkte och sa. En sak är jag fortfarande säker på och det är att alla, precis alla, har lättheter. 


Nu vill jag jobba med den kunskap jag skaffat för att driva skolutveckling, men utanför skolans värld. Är du intresserad av barn, ungdomar, skola och samhälle? Välkommen, eller välkommen tillbaka till min nygamla blogg. 

Inga kommentarer:

Kan man få ångra sig?

- Du är inte en bra lärare för att du är en snäll lärare.   - Det är inte nyttigt för barn att curlas av sina föräldrar, det är inte heller ...