Kraftsamling även för barnen

Precis som vi vuxna hämtar kraft när vi utför våra intressen/det vi gillar att göra/det vi är bra på, så behöver också barnen göra det. För barn som stångar pannan blodig mot motgångar och svåra saker varje dag är energipåfyllningen viktigare än för andra. Energin riskerar annars att dräneras och när batteriet är helt slut går det inte att fylla på...

Min dotter hämtar sin energi från djuren och framförallt hästarna. Igår kväll red hon på Silvagården tillsammans med Storkusinen och Morfar. Morfar hade beställt ridtur för sina två största barnbarn och allt hade varit toppen. Storkusinen har aldrig ridit förut så för henne var det en stor grej. Morfar har knappt ridit han heller så livet var nog på topp där ute i skogen igår. Min dotter skrittade. Hon travade. Hon galopperade. Hon njöt. Men så kom man till slutet och då skulle man rida löst så stigbyglar och allt skulle släppas. Då plötsligt blev dotterns häst rädd för något i vinden och hoppade till några gånger. Dottern trillade av och slog sig en del på sidan av kroppen.
Bilderna hämtade från "Riddagen" med Compassen härom helgen.

Väl hemma var hon nöjd med kvällen, men sa att hon hade ont i kroppen. Hon var nog ändå lite nöjd med att ha trillat av, att ha fixat det så bra ändå. Energidepån var uppe på max igen och jag, jag ställde in mig på att det förmodligen inte skulle bli någon skola för henne idag. I morse var det ont i varenda kroppsdel hos dottern. Hon är hemma idag. Det är okej. Hon har ont i kroppen. Hon har fyllt på sin energi. Hon skall träna till provet på fredag. Och jag, jag är faktiskt på jobbet idag. Bra, va?

Hur är det för er som läser min blogg, har era barn någon energikälla där de kan "gå i depå", tanka energi? Vad brinner de för? Vad är deras lättheter?

Kommentarer

Ulrika sa…
Min dotter tankar energi genom att ha på TV:n och teckna samtidigt. Någon timme eller två så är hon på banan igen, eller efter en halvtimme på studsmattan.

När hon var liten och gick på dagis så tankade hon energi genom att när vi hade hämtat henne så gick vi till gungan på dagisgården och där fick vi gunga henne under tystnad i mer än en halvtimme varje dag, sommar som vinter. Alla vande sig vid att se oss där och det var det hon behövde för att processa dagen och komma i balans igen.
malene sa…
Hej Ulrika. Vad fint du berättar. Din dotter har hittat sitt sätt att ladda batterierna och ni hjälpte henne att ladda när hon var liten. Vad många inte förstår är nog att för barn och vuxna med adhd/add så laddar batterierna ut fullständigt och plötsligt och då går det inte att göra annat än att tanka, att vila, att samla kraft. Tur din dotter har som har så kloka föräldrar...
erika sa…
jag rider på silvagården, och det är det bästa ridställe i hela världen... silva är väldigt trevlig! =)

Populära inlägg