Kraftsamling

Jo, vi kom iväg till skolan! Klockan tio i morse cyklade jag och dottern till hennes skola. Efter det gick luften ur mig, men eftersom jag har ett jobb som är fritt så kunde jag "sjukskriva" mig själv och stanna hemma resten av dagen.

Jag hämtar kraft när jag tränar och när jag påtar i trädgården. Blommor var inköpta sedan igår och fröna som blivit gurk-, tomat-, kronärtskocks-, paprika-, och vattenmelonplantor behövde verkligen flytta till större krukor.


Efter en timme med jord och växter hörde jag mig själv vissla på en glad truddelutt. Bara en sådan sak gör ju att man blir ännu gladare, liksom. Efter ytterligare ett par timmar tog jag en kopp kaffe och sedan fotograferade jag mina små underverk.

Hur samlar du energi?

Kommentarer

Anonym sa…
Hej Malene,Mia i norr här... jag läser alla dina inlägg. Jag reflekterar alltid men orkar inte alltid just nu kommentera (det där vanliga..too much work)! MEN jag ville iaf säga hur jag samlar energi. Jag målar......abstrakta tavlor och då står tiden stilla. Plockar bort vissna blommor och inser också attjag visslar....inget märkvärdigt men jag tor på dom där små stunderna. Stor varm kram // Maria
Anonym sa…
Hej!
Jag fungerar som du för att hämta kraft, men bara sen jag blev utbränd. När det fanns ett jobb med i bilden fanns ingen tid för återhämtning. Trädgård, blogg och skapande är bra medicin! Min dotter ska utredas för add. Jag läser dig dagligen.
Hej Mia. Kul att höra från dig. Var rädd om dig så att du inte sliter ut dig helt, när man väl "trillat över är det så svårt att klättra tillbaka in igen". Måla är så vilsamt, tycker jag också, de gånger jag fått möjlighet att göra det. kram
Unknown sa…
hejsan hej !
Återhämtnming ja du det vet ja ej hur ja fixar mer än att läsa bloggar som ger mig energi att ja är på rätt Väg med allt som sker kring min son asperger utred men Add på g. Känner mig helt slut av allt som bara sker å som finns i huvudet hela tiden ringer de från skolan hur löser vi dagen osv ständigt en reservplan tar energi. Tack för underbar blogg
Hej Anonym.
Återhämtning tar lång tid efter en utbränning har jag förstått. Att ha extra påfrestning med ett barn som kräver mycket hjälp tar på krafterna. Många, många föräldrar och framförallt mammor till barn med npf blir sjukskrivna på grund av den jobbiga livssituationen som kommer av funktionsnedsättningen. Vad roligt att höra att du läser min blogg ofta.
Malene
Hej Pilliz!
Inte lätt att hinna med att återhämta sig när allt rullar på i en evighetskarusell, men det är nog väldigt viktigt för att orka. När vi hade det som jobbigast trillade tankarna runt i mitt huvud; hur kan jag hjälpa min dotter att inte bli mobbad, hur skall jag förklara, varför är hon ledsen, varför fungear det inte, hur skall jag stötta, varför förstår ingen, etc, etc. Så en dag när jag cyklade hem från ett aerobicpass jag hållit i kom jag på att i en timme och tio minuter (passet jag precis hållit i och fram tills tanken slog mig) så hade jag inte tänkt på något annat än träningen och det var oerhört skönt när jag kom på det. Min hjärna hade fått vila i en timme. Jag tror att just den där vilan från de jobbiga, när man gör något som man verkligen brinner för, är oerhört viktig. Jag hoppas du hittar ett sätt att återhämta dig och att utredning och hjälpen kring din son fungerar så att du just kan få de där viloperioderna från hjärnan.
Malene
Anonym sa…
Hej Malene! Jag hittade din blogg för första gången idag. Min son har asperger/ADD och när du beskrev hur ni äntligen kom till skolan, luften går ur och att sen ta sig till jobbet.. min vardag till för ett par månader sedan. Vi har nu morgonhemtjänst - en person som kommer och tar över bestyren kl.8 (stöttar påklädning, frukost, cykla till skolan.. det som inte är gjort). Jag vet att jag kommer iväg. Jag vet att jag kan lämna över. Jag vet att nu är det MIN tid. Det har gjort all skillnad i världen. En bra start på dagen. Lugn. Rutin. Vad som händer senare på dagen vet vi inget om men morgonen är fredad. Kram från Anna

Populära inlägg