Interessant bild av kraschen mellan "randiga" människor och "vanliga"

Jag halkar in på kanal 5´s "Den arga snickaren". Det är både sorgligt och intressant att se hur det går när en snickare som inte har någon erfarenhet eller kunskap om vilka svårigheter människor med npf kan ha och att man inte är lat eller slö för att man inte får något gjort. Man kan inte. Man har inte förmåga.

Många serier fylls sådana människor som inte har förmåga att lösa vardagliga problem.  Många har säkert ingen diagnos och några av dem hade säkert inte fått någon diagnos även om de hade sökt för utredning. Men en och annan hade säkert fått en diagnos om man utrett dem. Sammanlagt blir det väldigt mycket skäll på människor som inte lyckats lösa sin ekonomi, sin städning, sina byggplaner, sina relationer etc, etc. Så kan vi andra människor, som inte har så stora problem i de områdena sitta och gotta oss åt hopplösa mäniskor.

Det är både sorgligt och intressant, men mer intressant hade det blivit om man uppmärksammat den sidan av problemet också. Att människorna som söker hjälp, som blir utskrattade och utskällda i tv, söker hjälp för att de inte har förmåga att lösa sina vardagliga problem.

Inte för att de är slöa, lata och vill misslyckas - men för att de inte har förmåga.

Se avsnittet jag refererar till här och sedan snutten när snickaren efter fyra månader återkommer.

Sorgligt, men intressant...

Kommentarer

Anonym sa…
Underhållningsvärdet kommer först. Det är så tragiskt. Jag hoppades hela tiden att de skulle koppla in någon professionell som kan det här med tvångssyndrom, försöka nå dessa människor som hade uppenbara svårigheter men nej. Tråkigt. /Rädda Mamman
Jag antar att det bara visar vilken låg kunskap - och därmed förståelse - samhället har för människor med osynliga funktionsnedsättningar.
kram

Populära inlägg