Jul hela året - eller - ett helt oviktigt inlägg

Igår kastade vi ut det mesta av julen här hemma hos oss. Jag har tröttnat på sticksiga barr och hemgjorda jultomtar för den här gången. Ibland, vissa år, har jag inte tröttnat förrän efter tjugondagknut,. Då har julen varat längre hos. Inte i år. I år var jag trött på julen nästan innan den kom. Livet ser olika ut. Viktigheter är olika i perioder.

Det fina med jul och med minnen är att jag faktiskt kan frammana julen när som helst utom under sommarsemestern. Varför, kanske du undrar? Därför, svarar jag och visar den här bilden;

Gladedoft på toaletten - då är det jul!


Från det att jag var väldigt liten tills att jag var runt 20 år så spenderade jag alla mina jullov i Trondheim med min pappas släkt. Det innebar väldigt mycket skidåkning, middagar med tanter och farbröder, "amerikaner", "tiotusen" "kromkaker", te i blåmåsenkopp och Glade på toaletten.

Min farmor och farfar hade en så liten, liten pyttig toalett så alla som var över 1,70 långa (vilket ingen i min släkt på min pappas sida var) slog knäna i kaklet under handfatet när de satte sig ner. Liten yta - mycket doft gjorde att min farfar och farmor alltid hade en sprayburk med just Glade stående på handfatet. Jag har aldrig stött på den doften någon annanstans innan min arbetsplats fick ett nytt städbolag. Tänk nu, nu kan jag frammana julens doft och därmed minnen, bara genom att gå på toaletten. Är det inte genialiskt så säg?

Har du någon doft som frammanar minnen för dig?

Kommentarer

Unknown sa…
Är uppväxt på kusten, så saltvatten o tång har en speciell betydelse för mig. Det är hemmadoft!
Annars är det kanelbullsdoft som gäller, mamma bakade mycket.
ha det gott

Populära inlägg