söndag 26 februari 2012

"Ibland klär Fantomen ut sig och går som en vanlig man på stadens gator"

Samma med mig. Ibland skriver jag inlägg här som inte handlar om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, tro det eller ej...

Igår var jag på Friskis och Svettis inspirationsdag för instruktörer här i Göteborg. Tvättmaskinen som snurrar runt av tankar på Dottern och hur jag skall förändra/förbättra för henne och för andra människor med npf-problematik stod på "paus" hela dagen igår.

Vad jag gjorde?

Först lyssnade jag Christian Wass som pratade om hur han kom tillbaka efter att ha dykt med huvudet före rakt ner i sandbotten med en hög ryggmärgsskada som följd.

Sedan upplevde jag "garuda mata", skulle vilja likna det vid "yogabalett" vilket fick mig att svettas kopiösa mängder.

Efter det var det "burlesque dans" då vi alla, bleka och glåmiga tråksvenskar i trikåer skulle gå genom lysrörsbelyst lokal och dansa "sexigt" samtidigt som en urläcker afroamerikan vid namn "Mike" hejade på. Det var roligt, men ganska overkligt...

Indisk dans a la "Bollywood" med en indisk prinsessa som gjorde roliga steg och var glad hela tiden var nästa upplevelse.

Inspirationsdagen för mig (alla ledare har olika egenvalda scheman) slutade med en explosion i aeroics där jag kramade ur de allra, allra sista svettdropparna ur min utmattade kropp.

Mello igår - Danny var bäst, men inte så bra som jag trodde att han skulle vara. Dansen var läcker!

Nu aerobic för mina deltagare, sedan långpromenad i solskenet med hundar, make och Lillagubben.

Imorgon är det jag som skall sitta och uggla på en kontorsstol. Tänker inte ta ett enda litet steg i onödan.
Imorgon skall jag prata npf igen, tror jag...

2 kommentarer:

elin sa...

Jag gillar att läsa inlägg som detta i din blogg då och då . Det är så viktigt att ni föräldrar inte glömmer bort er själva , era egna behov och drömmar. Fast jag förstår att det är lätt hänt.

Kram Elin ( en annan nu vuxen Mika)

malene larssen sa...

Tack, Elin. Ja, det är viktigt att ibland bara få vara, utan krav och måsten, både för dem som har en svårighet och för dem som befinner sig i närheten.
Kram.

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...