måndag 27 februari 2012

"Var mot andra..."

Det finns ett bibelcitat  som säger ungefär så här;

"Var mot andra som du skulle vilja att de var mot dig".

Det är ett fint och tänkvärt citat, men det missar en sak. Nämligen att "andra" kanske inte vill bli bemötta så som jag vill bli bemött. Då blir det fullständigt jättefel. För jag tycker att jag gör helrätt och så är inte de jag bemöter på "mitt" sätt nöjda och tacksamma. Det kanske till och med blir helfel.

Om jag istället tänker;

"Var mot andra så som de vill att du skall vara" så är chansen mycket större att det fungerar...

Idag är det föreläsning kring alkohol och droger och kognitiv beteendeterapi för min del.  Det ser jag fram emot!

Vad skall just  du göra idag?

7 kommentarer:

Vit poesi sa...

Hej
Roligt att hitta och tänkvärt, lite omgjort citat. Jag har fem barn och tre av mina pojkar har diagnos autism/adhd.
Kommer gärna hit igen och kollar.
Kram Malin

Anonym sa...

Den tanken gillar jag. Så många gånger jag stött på patrull när jag bemöter ( och bemötts) utifrån vad "givaren" har tyckt. Det andra förhållningssättet funkar så mkt bättre.

Idag ska jag göra mitt bästa att sanera bort influensan från vårt hem. Med två halvfriska barn och en halvsjuk man hemma.

Lycka till på föreläsningen!

Micaela sa...

Idag har jag faktiskt inte gjort så mycket, men ibland behöver man göra just ingenting. Dammsugat har jag i alla fall gjort, behövs verkligen eftersom hunden fäller så mycket hår! Han har troligtvis fått löss så vi ska fara på djuraffärn idag där vi ska köpa något slags medel. På tal om hunden gick jag en lite längre promenad med honom vid lunchtid. Solen strålade och inte ett enda moln var på besök. Skönt!!

Resten av dagen kommer bestå av ett besök på djuraffärn och sedan svänger vi förbi ICA MAXI för att storhandla.. tror jag omedvetet tagit det lugnt idag eftersom både handling och tvätt står på schemat ikväll. Då behöver jag samla energi för att orka.
Nu ska jag fortsätta skriva handlingslistan..

Tolmia sa...

Jag har varit ut med två hundar på långpromenad. Skjutsat barnen till ett dagläger för barn med särskilda behov.
Haft en kompis här på fika.
Bloggat,fb försökt lära mig wordfeud. Misslyckats lära mig samma wordfeud...
Lagat mat.
Tagit hand om barnen på eftermiddagen.
Nu ska jag börja lägga barnen.

malene larssen sa...

Just det där, att förstå att man behöver samla energi för att orka göra saker senare, Micaela, är viktigt. Då får man inte lyssna på andra människor som inte förstår att man behöver vila, som tycker att man kan köra på bara, för man vet ju bäst själv, eller hur...

Roffes blogg sa...

Hej Malene!
Jag tänkte lägga in lite länkar om KBT i ett inlägg i min blogg och vet att du går kurs i det och att du berättat om det tidigare, men nu hittar jag det inte. Om du vill så får du gärna berätta lite mer hur du ser på saken och vad ni lär er osv.

malene larssen sa...

Hej Annica. Bra idé. Skall se om jag imorgondagens inlägg skriver lite mer om kbt och nyttan med den.

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...