tisdag 28 februari 2012

Landets enda föreläsning om de osynligaste barnen?

                       Den bortglömda diagnosen
”Barnen med ADD är så osynliga att vi inte förstår att vi inte ser dem. Därför misslyckas de ofta genom hela skolan”

Malene Larssen är pedagog, författare, journalist och ett levande bevis på att det faktiskt går. Hennes 17-åriga dotter fick diagnosen add när hon var elva år. Malene skriver just nu på sin tredje bok och jobbar med kognitiv beteende counselling just för att vända trender, tankemönster och hitta strategier för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och deras lärare/familjer

Malene Larssen har öppna föreläsningar om barn och ungdomar med adhd utan hyperaktivitet i:  Vara, Varberg, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Båstad, Falun, Västerås, Köping, Töreboda och Trollhättan i vår.14 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du kommer till Karlstad snart. Då kommer jag gärna på din föreläsning!!!

Anonym sa...

Jag håller precis på att läsa boken och känner igen min dotter i berättelsen!
Har bokat biljetter och vill INTE missa detta! :D

malene larssen sa...

hej. Till Karlstad kommer jag nog inte nästa termin, men kanske till hösten. Kul att du läser min bok och att du bokat biljett. Du får komma fram och presentera dig när vi ses:)
Malene

Anonym sa...

Hoppas du kan komma hit till Umeå snart =) - är det via attention då eller? Kan man påverka själv genom att efterfråga dig - vars vänder man sig då?

//Mia-Marie (fd. ägare/admin av skola npf på FB)

malene larssen sa...

Jag kommer till Umeå denna terminen, Mia-Marie. Klicka på länken här ovan där det står "boka biljetter" så hittar du tid och plats. 200 kronor kostar biljetter för anhöriga och inte 395 som det är för skolfolk och andra. Jag föreläser inte i Attentions regim, men ofta har Attention bokbord på föreläsningarna och det får man gärna ha i Umeå också. Hur går det med din dator, förresten?

Tove sa...

Fantastiskt fin och intressant blogg! Hoppas få möjlighet att lyssna på dig någon gång!

malene larssen sa...

Tack, Tove. Jag såg på din blogg att du bor i stockholmsområdet. Jag kommer till Stockholm den 20 mars. Gå in och boka en biljett om du är sugen. Glöm inte att trycka på knappen för "anhörig" så du får den billiga varianten av biljett!
Vilken fin och rolig blogg du har, förresten. Den skall jag gå in och läsa fler gånger i.
Malene

Eva sa...

Har alldeles nyss betalt biljett till Umeå föreläsningen. Längtar...

Anonym sa...

Malene, har jag missuppfattat,är det inte den 19 mars du kommer till stockholm,,
Kristina

malene larssen sa...

19 skall det vara, Kristina. Du har helt rätt. Jag och siffror har aldrig varit riktigt såta vänner...:)
Vi ses i stockholm, hoppas jag.
malene

trollpackans (mia-marie) sa...

Men vad skoj - skall meddela skolan att du kommer hit och så skall jag kolla möjligheten att komma själv också =)

Datorn står här - isär skruvad men nyttjas *fniss* den sjunger på sista refrängen och jag bara väntar att den ger upp...gammal som den är så har den varit lojal och hållt snart 8 år vilket är bra för en laptop *hihi*

jag håller till på netlog nu - som du kanske sett, har avvecklat FB så pass så jag bara har famlijen kvar där som jag messar med är ej ut dagligen utan är då på netlog istället - där man även kan blogga, ha fotoalbum, filmer m.m.

förutom min vanliga blogg då *blink* super kul att du kommer hit upp, skall sprida det!!!

Vit poesi sa...

Hej Marlen!
Va roligt att jag slutligen kom in på din blogg och fått läsa lite mer om dig och det arbete som du gör. Jag är kompis med Katta (Sedbo) och vi har pratat om att kanske träffas alla tre ngn dag:-)
Önskar dig en fin kväll!
Kram Malin

malene larssen sa...

Hej Malin. Vad kul att du hörde av dig här och ja, nu måste vi se till att träffas, man blir ju lite nyfiken på vem du är:) kram

Anonym sa...

Stort tack för så bra föreläsning i Stockholm. Kände igen mig i så mycket, är mamma till världens bästa 17åring.Min son har en ADDdiagnos och nu känns det som att det flyter på. Snitz Gymnasium är något av det bästa som Gud har uppfunnit.
Ps Jag fixar också en härlig frukost på sängen varje dag till vår älskade tonåring Ds

Kram Monica

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...