Lättheter och semester

Dottern har precis åkt iväg på sin första hopptävling i livet. Hon såg informationen om tävlingen på skolan för ett halvår sedan. "Skolmästerskap i hoppning". Det ville hon delta på, det var hon säker på!

Min dotter som sällan har den kraften att göra något så målinriktat som att anmäla sig till något, eller få något gjort utan stöttning - anmälde sig själv.

Idag är hon på väg, med nyputsade ridstövlar. Morfar kör och skall vara med henne hela dagen och jag, jag kommer att sitta på tåget och hålla tummarna hårt, hårt så det vitnar för att det skall gå bra för henne. Att hon skall våga delta och att hon skall vara nöjd med sin insats efteråt.

Idag har alla niondeklassare nationellt prov i fysik, men vi valde att avstå det eftersom just denna dagen, just denna hopptävling är så otroligt viktig för henne. Det är hennes lätthet. Lättheter är viktiga saker i livet. Inget man kastar bort hur som helst. Därför bestämde jag och en av lärarna på skolan att fysikprovet faktiskt får vänta till en annan dag...



Själv sitter jag på tåget till Stockholm om ett par timmar. Semester från allt som rör familjen, dottern och funktionsnedsättningar. Jobb. Föreläsningar. Först i Stockholm idag. Sedan i Sundsvall i morgon och så Umeå på onsdag. På torsdag är jag i Helsingborg och föreläser och på fredag har jag en föreläsning här i Göteborg.

Som tur är, är inte alla veckor så hektiska. Men å andra sidan är detta lite av semester för mig, ändå...

Förresten, sprid gärna gårdagens inlägg vidare på facebook. Det är viktigt att prata om förståelsen och oförstående kring människor med npf. Hjälp mig därför gärna att sprida svaret på debattinlägget om "skolk i betygen" vidare. Tack.

Vi ses i Stockholm!

Kommentarer

Anonym sa…
Var i göteborg? Är föreläsningen alltså.
Den är på en folkhögskola, för skolans elever.
Micaela sa…
Hej! Jag har inte köpt biljetter ännu till din föreläsning här i umeå men tänkte göra det idag så min fråga är hur biljetterna levereras? Så jag hinner få dom.. Kram
Hej Micaela, vad kul att höra! Du får dem på mejl så du kan faktiskt beställa samma dag som föreläsningen ska vara:) ska bli kul att träffa dig! Kram
Jag håller också tummar! Minns så väl den där känslan av att ens barn vågar något som man sen sitter och stålsätter sig så för. Och när dom fixar det så är det en sån otroligt härlig känsla!
Kram och lycka till med alla föreläsningar!
Yris sa…
Och vi, vi ses ju i morgon. Jag står på stationen o väntar på dig....

Ska bli så grymt kul att ääääntligen (som Gert Fylking brukade skrika)få träffa dig!

Jag kommer sprida detta inlägg inte bara på min privata vägg, utan även i andra grupper som jag är med i, det är så oerhört viktigt att vi får upp ögonen på andra!

Kramar

Populära inlägg