tisdag 26 juni 2012

Undersökning

Anledningen till att jag började blogga, berättade jag ju om häromdagen. Syftet med att fortsätta blogga är att sprida information om npf-svårigehter (och lättheter) för att öka förståelsen i samhället så att samhället blir ett bättre ställe att leva i även för människor som har en hjärna som fungerar såpass mycket annorlunda än övriga befolkningen så att man ofta misslyckas i andras ögon.

Ni är för det mesta mellan 300 - 700 läsare som är inne här och läser varje dag. Jag vill ju så klart att så många som möjligt skall läsa och sprida min blogg. Kanske drar jag mitt strå till stacken när det gäller att underlätta för människor med npf på det sättet?

Nu tänkte jag ta reda på vilka ni som läser min blogg är.

Vad du har för anknytning till bloggen och vad du skulle vilja läsa mer av. Allt för att göra bloggen bättre och mer läsvärd.

Jag är lite nyfiken på vad det är som gör att du läser min blogg och hur du hittade hit. Vill du så får du gärna berätta om det i en kommentar nedan också. Överst här till höger på sidan har jag lagt till en undersökning som finns tillgänglig i sju dagar och som är helt anonym, till och med för mig.

Vill du inte så behöver du ju inte, men du får väldigt gärna kryssa i vilken kategori du tillhör och du får gärna skriva vem du är, eller vad du vill läsa om nu i sommar i kommentarfältet för nu är jag, precis som tidningsredaktionerna ute i landet, ganska tom på uppslag, får jag nog erkänna.

Solen skiner förresten fortfarande här i Göteborg! Ha en skön dag idag.

Kram från Malene

14 kommentarer:

Ulrika sa...

Hittade hit för några år sedan då jag surfade runt efter information om ADD. Min dotter har ADD, språkstörning och dyslexi.

Jag läser gärna om konkreta råd och tips som kan underlätta tillvaron för barnet i skolan och hela familjen hemma. Som t ex när du berättade om situationen med träslöjden och att din dotter sedan kunde välja själv från flera olika saker vad hon ville göra.

Ulrika från Värmdö

Anonym sa...

Hej,
Jag läser din blogg för att jag känner igen mycket av det du skriver kring och för att det är intressant och för att du ger mej framtidshopp.Det är givande för mej som inte har så stort nätverk att läsa om andras vardag som påminner om våran. Min dotter har diagnosen ADHD och hon har haft det tufft med kompisar i skolan i år 4, både blivit slagen och mobbad.Läser gärna tips om hur vi ska jobba med detta för att det ska bli så bra som möjligt för henne i skolan och med vänner.
Tack för din blogg.
Mvh
Morrise

Anonym sa...

Jag hittade din sida när jag inte visste vad jag skulle göra med mitt barn. Nu har H fått diagnosen asperger. Många tror att vederbörande har ADHD för att H är så fysisk aktiv. Akiviteten är ett sett för H att bli av med stressen. Jag läser hos dig för att jag tycker om ditt sätt att tänka och skriva. Det skadar inte att lära sig om andra diagnoser än det som sitt egna barn har. MAn blir lätt insnöad. Jag har nog fått mera förståelse för andra människor. Jag har några speciella arbetskamrater som tänker lite annorlunda. Mina övriga arbetskamrater ber mig att prata med dem om olika saker. Både om jobb och annat.

Anonym sa...

Hej,

jag hittade hit efter att jag läste din bok "Är jag normal mamma" i vintras. Och boken läste jag efter att vi alltmer har börjat fundera kring vår 10åriga dotter. Vi funderar över om hon hennes svårigheter som blir tydligare ju äldre hon blir...Vi ser att hon är slutkörd efter skoldagen,huvudvärk så gott som dagligen, hänger inte med sina jämnåriga socialt etc. Nyligen var vi på bup och det blir en utredning till hösten.

Jag läser din blogg så gott som dagligen och är glad över att ha hittat hit! Du skriver så många kloka och tänkvärda saker!

Jag vill gärna läsa mer om tips för skola och vardag, men även om hur vardagen har funkat och funkar för er nu. Jag känner igen endel hos din dotter även om hon är äldre än min. Vi försöker just nu försöka utforska hur vår dotter tänker och fungerar för att kunna hjälpa henne på bästa sätt.

Innan "poletten trillade ner" så var det en hel del onödiga konflikter eftersom vi trodde att vi skulle fostra bort hennes slarv och egenheter. En hel del gnäll och tjat med utbrott som följd.. :( (skäms). Men som tur är så har vi lyckats vända och just nu fungerar det ganska bra i hemmiljön...
Kram från Therése i ett mindre samhälle i Stockholms län

Anonym sa...

För mig började det med att min dotter fick sin diagnos ADD. Jag började leta info på nätet och köpte din bok som du skrev om din dotter.
Den har jag nu lånat ut i alla berörda på skolan, spec-lärare och sjuksyster etc ( alla har haft stor hjälp av den, så TACK:)). Och för ett tag sedan så ville jag kolla om du höll föredrag för föräldrar och då hittade jag din blogg.

För mig hjälper ditt skrivande mycket, du inspirerar och hjälper mig mycket i mitt "tänk" kring min dotter ( och även min son, som fått diagnosen ADHD med autistiska drag). Läser din blogg och länkar ofta till den på min Facebooksida!

Anonym sa...

Hej. Har inte varit så aktiv med att kommentera din blogg. Har skrivit en gång innan. Fick kännedom om dig via barnmedicinska där vår dotter gjorde sin utredning och fick diagnosen ADHD. Jag har läst båda dina böcker som du har skrivit och de har varit mkt bra och användbara. Min dotter fungerar än så länge ganska bra socialt i skolan och med kompisar. Det som jag tycker är svårt är att skilja på vad som är "vanlig trots" och vad som är hennes svårigheter. Tycker inte vi har fått så mycket hjälp från barnmedicinska. Vi ska gå en föräldrakurs till hösten som jag hoppas mkt på. Har även bokat in mig och min sambo till en av dina föreläsningar som du ska ha i Alingsås till hösten.
Din blogg är väldigt bra och du tar upp många bra ämnen till diskussion. Tack för att du delar med dig. Skulle gärna ta emot tips på hur jag kan underlätta vardagen här hemma för vår dotter.

Hälsningar Pernilla från Gbg.

Anonym sa...

Hej igen,

jag kom på en sak till som skulle vara intressant att höra din åsikt om. Det skrivs ju en del och har varit en del på tv4 Efter tio med Malou kring npf-diagnoser och samband med kost. Jag har också läst "Kärnfrisk familj" som har en svårt autistisk son som blivit i stort sett problemfri med livsomläggning vad gäller kost och motion.
Vad anser du? Har ni provat något?

Min dotter säger själv att hon inte mår bra om hon äter godis, men kan inte riktigt förklara på vilket sätt. Men hon har slutat i alla fall och väljer hellre tex popcorn på lördagen.

//Therése

Brunkullan sa...

Jag har en son på snart 11 år, som har diagnosen ADHD.
Minns inte hur jag hittade din blogg, men det var förmodligen när jag googlade runt på ADHD.

Har läst här sedan din gamla blogg. Tycker du kommer med många goda råd och tar upp exempel på situationer som varit bra eller dåliga för din dotter.
Även av kommentarerna kan man lära en hel del.

Har läst den bok "man dör inte...", och tycker den var bra.

Hoppas du får möjlighet att föreläsa i Östersund snart:)

Kram Susanne

AG sa...

Jag läste din artikel i Friskispressen för ett år sedan där du berättar om din dotter och ADD. Tyckte jag kände igen min dotter i det du beskrev. Tror din bloggadress fanns i artikeln och har därefter följt den nästan dagligen.
Min dotter har fått diagnosen Asperger och utreds nu igen för att se om det finns mera npf svårigheter.
Jag får mycket input och hjälp genom att läsa allt som sägs här. Det har hjälpt mig mycket i vardagen så jag är så glad att jag hittade hit!

Elin sa...

Egentligen vet du redan varför jag läser men jag skriver ändå Jag är helt enkelt en annan nu vuxen Mika

Tack för att du och T finns

Anonym sa...

Jag är mamma till en dotter på 15 år,som har add och asberger.
Jag har gått olika kurser på adhd-center som har varit till stor hjälp.

Men ingen kommer så nära sanningen om hur det är att leva med ett barn med npf-svårigheter som du gör.
Började läsa din blogg för ett halvår sen ungefär, när jag gick med i flickor med adhd/add, och jag läser din blogg i stort sett varje dag.
Det jag blev så glad över var att jag kännde igen mig i det du skrev om, äntligen kännde jag att jag är inte ensam.
Isommar ska jag läsa din böcker.
STORT TACK till dig.
Kristina

Unknown sa...

Var på en av dina föreläsningar genom jobbet, köpte din bok. Sonen har ADD. Sedan började jag läsa din blogg. Du skriver det jag känner.
Fortsätt blogga!

Anna sa...

Jag har länge funderat på vad som är speciellt med min dotter och nu äntligen är hon utredd för adhd/add. Hon har fått en preliminär add diagnos (uppmärksamhet och koncentration är jobbigast) men jag funderar fortfarande om det kan vara fler npf-svårigheter. Hon har även jobbigt med munmotoriken. Sedan början av maj medicinerar hon och i skolan ser lärarna definitivt skillnad. Min tjej har alltid älskat skolan och fritids så den biten har aldrig varit jobbig. Klassen är helt makalöst arbetsvilliga, tysta och snälla så bättre omgivning kan jag inte ha önska mig till henne även om hon är ganska ensam och i utkanten. Jag är också lärare och har elever med npf-svårigheter i klassen. Hittade dig via Google och har läst boken Är jag normal mamma? Är in dagligen på bloggen. Din blogg ger jättemycket!!! Tack!

Anonym sa...

Hej
Jag läser bloggen så fort jag har tillfälle.
Har en dotter på 12 år som har adhd och À S
Hittade fram till bloggen via Dina två böcker
och en föreläsning i Göteborg
Bloggen betyder väldigt mycket för oss i familjen
Jag ber också anhöriga, vänner och skolpersonalen läsa den för att skapa mer förståelse.
Den ger oändligt mycket mer än vad experter ino
olika myndigheter och sjukvården gör
För att vi får följa med i er vardag och vi får ta del av hela familjebilden
Tusen tack för ditt arbete och din generositet, ditt mod och din tro på förändring.
Din blogg gör stor skillnad. För väldigt många!!
Kram
Annika

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...