Om en cykel, en hund och fem goda gärningar

Första arbetsdagen på länge. Jobbet here I come! Cykeln är framtagen. Däcken pumpade. Hjälm och lyktor placerade där de skall vara. Musiklistan fullproppad med massor av skön musik...

Jag är laddad för vårterminen!

Igår hade vi besök av en liten hund. Vi kallade hunden "Killen", men det visade sig att han hette Rambo. Han kom på oväntat besök. Våra två tikar höglöper just nu... Jag försökte anmäla till polisen - två gånger ringde jag - och blev kopplad och kopplad och kopplad tills jag blev bortkopplad. Två gånger! Inte konstigt att de har så svårt att reda ut brott:) Då kom någon i familjen på den lysande idén att ringa till "sambandscentralen" Mia. Mia är fantastisk. Hon känner till så gott som alla hundar, hussar och mattar i området. Dessutom har hon telefonnummer till de flesta! På en minut löste hon problemet och efter fem minuter var hunden hämtad, fast den hade gärna fått stanna för den var så go.

Rambo, alias Killen var vääääldigt sugen på att komma in och umgås med Molly och Pocka.

Jag har ett förslag för dagen och det är att vi startar en god spiral som sedan sprider sig som ringar på vattnet. Jag (och jag hoppas du som läser här) skall göra fem saker som gör gott för någon annan idag. Jag såg ett sådant förslag på facebook och vill så klart hänga på. Fem saker som gör gott för någon annan. Ett leende, en kommentar, en kram, en tjänst eller något annat som gör gott - som du inte BRUKAR göra. Vi gör ett försök idag tycker jag. Imorgon skall jag berätta mina fem goda gärningar.

Hoppas på att fler av er som läser här vill hänga med och vill berätta här i kommentarsfältet. 2013 ska ju bli ett riktigt bra år! Eller hur?



Kommentarer

Hege F. sa…
Tenker gjennom dagen min, slik den sikkert kjem til å bli, og så klarer eg ikkje å så kvar eg skal putte inn dei gode gjerningane. Eg skal ha det med meg, i tankane, og så får vi sjå kva som hender ;-)
Man kan bara göra sitt bästa, Hege:) Undrar om det hände något...? Upptäckte själv att det var svårare än vad jag trott att ta mig ur min "comfort zone".

Populära inlägg