Nyårslöfte

Första jobbdagen idag för detta året. I och med det sätter vi igång med socker- och köpstopp i den här familjen. Sockerstopp innebär inga livsmedel som innehåller tillsatt socker (förutom bröd som kan vara svårt att få tag på utan socker för barnen), inga snacks (utom popcorn som är okej efter gemensamt beslut).

Köpstoppet innebär inga inköp förutom nödvändiga så som mat och annat som behövs. Något restaurangbesök då och då är helt okej, precis som att handla saker som man verkligen märker att man behöver.

Vi hållit på med detta ett tag nu (köpstoppet har vi hållit på med i ett och ett halvt år och det går nog bäst för mig i den här familjen...). Sockerstoppet började vi med i och med att skolan startade i augusti. Vi har haft en paus när vi haft jullov, fast vi har alla faktiskt längtat efter att få börja igen.

Det tar en vecka innan man vant sig. Sedan är det bara skönt att slippa allt som man annars måste köpa eller stoppa i sig. Häng med, vet jag! Börja du också idag. Vi håller på fram till sommarlovet denna gång.

Kommentarer

Anonym sa…
Gäller det även köttprodukter? De är fulla med druvsocker. Jag försökte köra mindre socker i min familj, men det är nästan omöjligt. Även skinkan baom disken är full med druvsocker.

Lycka till

Populära inlägg