Lite positivt, tack!

Radioprogrammet "Kaliber" rapporterar att färdjänst vid mer än 1300 tillfällen kört funktionsnedsatta, gamla som unga, till fel adress under ett år - och människor förfasar sig (vilket man ju kan ha rätt i att göra förstås).

Men.

Då tar taxiförarna och kallar till stormöte där de berättar att de, när de kör färdtjänst, får så lite betalt att de måste arbeta över för att klara sig.

Och jag tänker.

Att det är sällan man läser positiva saker om människor, om händelser och om livet i stort. Så sällan är det att man ibland ordnar kampanjer för att belysa bra, positiva och trevliga nyheter, så som "hjältegalan" på tv eller "tusen goda gärningar" som man hade som kampanj på Göteborgs Posten härom månaden. 

Jag tror att vi människor måste försöka fokusera lite mer på bra saker som våra medmänniskor gör, som vi själva gör och belysa dem. 

Och ha lite fördragsamhet när det blir fel och tokig för snart orkar nog varken öron, ögon eller hjärna ta in fler negativa nyheter.

Kom igen. Skriv positivt, tänkt positivt, ge dig själv ett leende i spegeln innan du går och lägger dig ikväll. Hjärnan fungerar nämligen så att negativ information skapar negativa cirklar i hjärnan - fort och mycket, men positiv information tas inte lika snabbt upp och kör inte igång positiva cirklar lika snabbt och lätt, tyvärr.

Hrmm, var det inte jag som skrev att vi skulle försöka hitta glada och positiva nyheter, alldeles nyss...?

Kommentarer

Tolmia sa…
Ja jag tror vi behöver vända på det negativa.
För det finns mycket att vara glad åt också.
:- )

Populära inlägg