torsdag 1 september 2011

Mjölk- och glutenfritt!

Vi har bunkrat glutenfria varor som även är mjölkfria, inte helt lätt, men vi gör ett försök.  Någon som har bra recept på  bröd och bullar? Vi tar tacksamt emot dem i så fall!

Mjölk- och glutenfritt är lite krångligt att förhålla sig till, men det behöver inte vara fel, smakmässigt... 

7 kommentarer:

Helena sa...

Glutenfria Baguetter
50g jäst
6dl vatten
2msk olja
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl kesella
10 dl glutenfri mjölmix, grov

göres som med vetebröd/bullar. Låt fiberhusken svälla i 10 minuter.

malene larssen sa...

Tack, helena, skall prova ditt recept till helgen när vi har lite tid till sådant. Måste fundera på vad jag kan lägga i istället för kesella, för det innehåller ju mjölk. Har du något förslag?

Anonym sa...

Ekologisk kokosmjölk är underbart gott i maten!

Annelie L sa...

Vill du köpa bröd någon gång så hittar du både mat bröd och goda muffins o kladd kaka i frysen i de flesta affärer. De kommer från FRIA bageriet. Lycka till !!
Kram Annelie

Anonym sa...

oatly är både mjölk och glutenfritt

Anna sa...

Hej, jag använder risdryck ist för vanliga mjölkprodukter här hemma. Oatly är inget alternativ då min son blir dålig av den också. (Allergier; gluten, mjölkprotein, vetestärkelse och soja)

Men som sagt risdryck fungerar utmärkt i bakning som alternativ till mjölken!

Återkommer med recept :)

Anna sa...

Här är en bra sida med recept! :)

http://bakomatforalla.bloggsida.se/

LAB, vad är det och vad är det inte?

Bo Hejlskov Elven blir intervjuad  på tv4 idag. Mycket sägs om lågaffektivt bemötande (LAB) för tillfället. Jag har väntat lite på det. LAB ...