Vi har bunkrat glutenfria varor som även är mjölkfria, inte helt lätt, men vi gör ett försök. Någon som har bra recept på bröd och bullar? Vi tar tacksamt emot dem i så fall! |
Mjölk- och glutenfritt är lite krångligt att förhålla sig till, men det behöver inte vara fel, smakmässigt... |
7 kommentarer:
Glutenfria Baguetter
50g jäst
6dl vatten
2msk olja
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl kesella
10 dl glutenfri mjölmix, grov
göres som med vetebröd/bullar. Låt fiberhusken svälla i 10 minuter.
Tack, helena, skall prova ditt recept till helgen när vi har lite tid till sådant. Måste fundera på vad jag kan lägga i istället för kesella, för det innehåller ju mjölk. Har du något förslag?
Ekologisk kokosmjölk är underbart gott i maten!
Vill du köpa bröd någon gång så hittar du både mat bröd och goda muffins o kladd kaka i frysen i de flesta affärer. De kommer från FRIA bageriet. Lycka till !!
Kram Annelie
oatly är både mjölk och glutenfritt
Hej, jag använder risdryck ist för vanliga mjölkprodukter här hemma. Oatly är inget alternativ då min son blir dålig av den också. (Allergier; gluten, mjölkprotein, vetestärkelse och soja)
Men som sagt risdryck fungerar utmärkt i bakning som alternativ till mjölken!
Återkommer med recept :)
Här är en bra sida med recept! :)
http://bakomatforalla.bloggsida.se/
Skicka en kommentar