Vi har bunkrat glutenfria varor som även är mjölkfria, inte helt lätt, men vi gör ett försök. Någon som har bra recept på bröd och bullar? Vi tar tacksamt emot dem i så fall!
Mjölk- och glutenfritt är lite krångligt att förhålla sig till, men det behöver inte vara fel, smakmässigt...
Tack, helena, skall prova ditt recept till helgen när vi har lite tid till sådant. Måste fundera på vad jag kan lägga i istället för kesella, för det innehåller ju mjölk. Har du något förslag?
Vill du köpa bröd någon gång så hittar du både mat bröd och goda muffins o kladd kaka i frysen i de flesta affärer. De kommer från FRIA bageriet. Lycka till !! Kram Annelie
Hej, jag använder risdryck ist för vanliga mjölkprodukter här hemma. Oatly är inget alternativ då min son blir dålig av den också. (Allergier; gluten, mjölkprotein, vetestärkelse och soja)
Men som sagt risdryck fungerar utmärkt i bakning som alternativ till mjölken!
Kommentarer
50g jäst
6dl vatten
2msk olja
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl kesella
10 dl glutenfri mjölmix, grov
göres som med vetebröd/bullar. Låt fiberhusken svälla i 10 minuter.
Kram Annelie
Men som sagt risdryck fungerar utmärkt i bakning som alternativ till mjölken!
Återkommer med recept :)
http://bakomatforalla.bloggsida.se/